Зацвіли Дідові соняхи та мальви: у Черкасах створили мурал за творами художника Данила Нарбута

16.11.2021
Зацвіли Дідові соняхи та мальви: у Черкасах створили мурал за творами художника Данила Нарбута

200-метровий мурал за творами легендарного художника Данила Нарбута на стіні Черкаського вищого професійного училища. (ФОТО надане департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.)

У Черкасах відкрили унікальний майже — 200-метровий — мурал за творами легендарного художника Данила Нарбута, почесного громадянина міста, якого черкащани люблячи називали по-домашньому — Дід Данило.


Настінну картину, на якій зацвіли Дідові соняхи та мальви, пшеничне поле та хати-мазанки з дбайливими господарями, створили на стіні Черкаського вищого професійного училища, яке розташоване на перетині вулиць Нарбутівської та Подолінського.


За словами директора цього навчального закладу Сергія Воронова, виконавцем креативного проєкту стала завідувачка господарством училища — художниця Оксана Ліперт.


«Дякуємо також за підтримку департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, адже створенню цього проєкту передувала перемога в конкурсі грантів від управління культури», — зазначає Сергій Воронов.


У міській раді Черкас пояснюють, що реалізація такої задумки стала можливою за рахунок грантових коштів, виділених цього року в рамках міської програми в галузі культури, та з допомогою надходжень від спонсорів.


Як наголошує Анастасія Чубіна, заступник міського голови Черкас, влада міста завжди підтримувала й підтримуватиме такі ініціативи, спрямовані на привернення уваги до мистецької спадщини відомих черкащан, одним із яких є художник зі світовим ім’ям Данило Нарбут.