Азербайжан заговорить українською: Віктор Ющенко обговорив плани з Ільхамом Алієвим

09.11.2021
Азербайжан заговорить українською: Віктор Ющенко обговорив плани з Ільхамом Алієвим

Віктор Ющенко та Ільхам Алієв. (Фото з сайту president.az.)

Третій президент України Віктор Ющенко взяв участь у VIII Глобальному бакинському  форумі в Азербайджані, який тривав з 4 по 6 листопада.

 

Організовано захід Міжнародним центром Нізамі Гянджеві.


Віктор Андрійович із вдячністю прийняв запрошення зустрітися з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.

 

Інформацію про прийняття розміщено на офіційному сайті президента Азербайджанської Республіки.


«На зустрічі було наголошено на важливості проведення на високому рівні VIII Глобального Бакинського форуму під назвою «Світ після COVID-19». Участь великої кількості авторитетних гостей у цьому новоствореному заході в Баку, незважаючи на пандемію, була оцінена як прояв інтересу до Форуму», — поділився Віктор Ющенко.

 

За його словами, під час бесіди йшлося про плідну співпрацю між учасниками заходу.


«Сподіваюсь і вірю, що ми спільними зусиллями творитимемо історію успіху щирих відносин, дружби і партнерської взаємодії між Україною та Азербайджаном», — додав третій президент України.
Віктор Ющенко в Баку також відвідав «Український центр».

 

З українськими дипломатами і представниками української діаспори в Азербайджані говорили про плани з популяризації української мови та створення спільних проєктів за участю української громади Азербайджану.


А завершилася екскурсія «Українським центром» відвідуванням ресторану української кухні. «Мама Накормила» — відоме місце гастрономічного відпочинку для багатьох бакинців.


У маршруті української делегації був і знаменний для кожного азербайджанця Парк воєнних трофеїв — невід’ємний символ перемоги в Другій Карабаській війні.

 

Євдокія ФЕЩЕНКО