А сніг буде? Яка погода очікує на українців у листопаді та грудні

05.11.2021
А сніг буде? Яка погода очікує на українців у листопаді та грудні

Дітям байдуже, яка погода надворі.

Наша країна ввійде у зимовий період плавно, температура повітря знижуватиметься поступово, дозволяючи адаптуватися до зміни пір року.

 

У найближчі 5-7 днів в Україні збережеться комфортна тепла погода, температура повітря впаде нижче нуля градусів у всіх регіонах уже після 10 листопада 2021 року.


«Нас чекає класичне для цієї пори року похолодання, на зміну якому незмінно приходитимуть нехай невеликі, але потепління, — розповів народний синоптик iз Камінь-Каширського Волинської області Володимир Деркач.

 

— Перша декада листопада запам’ятається українцям зливами, у другій декаді настане час діставати теплі чоботи, светри, шапки та пуховики, а наприкінці листопада ми побачимо перший мокрий сніжок, який скрасить трудові будні своєю красою, хоча й пролежить на землі зовсім недовго...».


А ось відомий синоптик Наталка Діденко попереджає мешканців усіх регіонів України про те, що потужні вітри найближчими днями можуть спровокувати справжній деревопад та дала свої рекомендації.

 

«Найсильніші пориви з півдня та південного сходу спостерігатимуться на півночі України, у західній частині та бага­тьох центральних областях, — розповіла  Наталка Діденко.

 

— Тому дуже уважно обирайте місце для паркування машини, уникайте погомоніти з сусідкою під красивим бігбордом із черговим рум’яним страждальцем за долю народу, глянцеві дороги та закутуйтесь щільніше. Бо збільшення швидкості вітру лише на 1м/с відчуттєво знижує температуру повітря на 5 градусів. Температура повітря найвищою очікується у південній частині, чудові +14...+19 градусів. Загалом в Україні буде не холодно, +10...+15 градусів».


За словами синоптиків, теплою втримається погода у п’ятницю, похолоднішає на півночі, заході протягом суботи-неділі, 6-7 листопада.


У Києві у п’ятницю потепліє аж до +16 градусів! А в суботу-неділю кияни знову відчують, як стовпчики термометрів опустяться на кілька градусів униз — буде колюче різке прохолодне повітря.
8 листопада знову стрибне тепло вгору, а 9-10 листопада похолоднішає суттєвіше...


Цікаво, що перші десять днів у грудні запам’ятаються українцям відчутною прохолодою та, можливо, з невеликими опадами. Ночі на нас чекають морозні, а дні переважно зі знаком плюс, але не завжди.


Така погода утримається й на початку другої декади. Але ближче до новорічних свят несподівано потеплішає, прийдуть невеликі опади.

 

Лише 19 грудня спостерігатиметься короткочасне зниження температури. До кінця грудня погода в Україні збережеться досить тепла як для першого місяця зими: вдень на нас чекають теплі будні з температурним показником у межах 1-5 градусів вище нуля, а ось ночами все-таки очікуються заморозки, що є цілком нормальним явищем напередодні зимового сонце­стояння.