Потужний старт: київський «Сокіл» впевнено тримається в лідерах чемпіонату

05.11.2021
Потужний старт: київський «Сокіл» впевнено тримається в лідерах чемпіонату

«Донбас» та «Сокіл» і в нинішньому сезоні боротимуться за «золото». (Фото з сайту hcdonbass.com.)

Неймовірно потужний хід на старті чемпіонату країни демонструє київський «Сокіл».

 

Поступившись у матчі-відкритті ЧУ-2021/2022 чинному чемпіону — «Донбасу», срібний медаліст попередньої національної першості надалі здобув 13 перемог поспіль і тепер посідає чільну позицію в турнірній таблиці УХЛ.


Головний тренер «соколят» Олег Шафаренко спокійно реагує на ситуацію: «Зараз ми не дивимося на те, що перебуваємо на першому місці. У цілому, це не так важливо для нас. Хочемо, аби наші хлопці грали й розвивалися — це найважливіше для нашого клубу».


Повернувшись минулого сезону у великий хокей після затяжної паузи, «Сокіл» одразу виборов титул віцечемпіона країни. Вочевидь, і в поточному чемпіонаті конкурувати за національне «золото» столичному клубу доведеться з «Донбасом».


Щоправда, в «Сокола» можуть з’яви­тися серйозні проблеми. Річ у тім, що суперники столичного клубу помітили в його складі зайвого легіонера і тепер, якщо перевірка підтвердить, що білоруса Віктора Андрущенка «соколи» заявили в чемпіонат України за недійсним українським паспортом, на київську команду можуть накласти суворе покарання.

 

А відповідно до Дисциплінарного кодексу Федерації хокею України за надання недостовірної інформації про гравців, включених до заявкового списку клубу на гру, результати матчів за його участі анулюються, а клубу зараховується технічна поразка. При цьо­му станом на 3 листопада Віктор Андрущенко взяв участь у десяти матчах чемпіонату Української хокейної ліги.


Хай там як, а Українська хокейна ліга загалом уже провела 14 ігрових турів, і можна побачити, що чинний чемпіон — «Донбас» — як і в минулі роки, намагається не форсувати початок тривалої дистанції й дозволив собі втратити очки не тільки в дуелі з головним конкурентом із Києва. Також у перших матчах ЧУ програли хлопці Павла Микульчика ще й «Кременчуку» (0:1 — по булітах).


До речі, в нинішньому сезоні свої домашні поєдинки національної першості «Донбас» грає в Краматорську, куди команді довелося перебратися з Дружківки, де, за словами представників донецького клубу, місцева влада не створила необхідних умов для його нормальної життєдіяльності.

 

«Адміністрація міста не створила умов для старту тренувального процесу, відтак була цілеспрямовано зірвана підготовка команди до нового сезону», — з таким повідомленням улітку звернулася до хокейної спільноти пресслужба ХК «Донбас».


Як видно, спільної мови керівництву Дружківки та «Донбасу» знайти не вдалося, тож у нинішньому сезоні «червоно-чорні» ділять лід із місцевим «Краматорськом».

 

Колектив, який лише торік розпочав своє професіональне життя, вже зарекомендував себе як міцний горішок і, без сумніву, не залишить фаворитів чемпіонської гонки без конкуренції.


Непогану форму в своєму дебютному сезоні в УХЛ демонструє харківський «Рулав Одд». Можливо, за медалі новачкам боротися ще зарано, проте статус найгіршої команди чемпіонату їм точно не загрожує.

 

Інша справа — «Білий барс», який несподівано опинився на дні турнірної таблиці, заробивши на старті «регулярки» лише одне очко.

 

Головний тренер «барсів» Костянтин Буценко заспо­коює: «Кожна гра — це новий досвід. Головне для наших хлопців — не розкисати, а здобувати упевненість та досвід».

ТАБЛО
    Чемпіонат України.
    «Сокіл» — «Білий барс» — 5:2, «Рулав Одд» — «Краматорськ» — 2:3 ОТ, «Білий барс» — «Донбас» — 0:5, «Кременчук» — «Сокіл» — 2:5, «Донбас» — «Маріуполь» — 5:1.
    Турнірне становище: «Сокіл» — 26 (14 матчів), «Донбас» — 23 (14), «Кременчук» — 19 (14), «Краматорськ» — 17 (15), «Маріуполь» — 17 (14), «Рулав Одд» — 11 (15), «Дніпро» — 9 (14), «Білий барс» — 1 (16).