У наступному бою на профі-ринзі Василь Ломаченко зустрінеться з «Термінатором» із Гани

02.11.2021
У наступному бою на профі-ринзі Василь Ломаченко зустрінеться з «Термінатором» із Гани

У червні Василь Ломаченко не мав проблем з японцем Накатані. (Фото з сайту eurosport.ru.)

Підніматися після болісного падіння завжди тяжко, аж надто коли падати довелося з дуже пристойної висоти.

 

До поразки Теофімо Лопесу Василю Ломаченку належали чемпіонські пояси WBA, WBO та WBC, і він небезпідставно готувався стати абсолютним чемпіоном у легкій вазі.

 

Однак після невдало проведеного бою з американцем іменитий український боксер змушений кардинальним чином переглядати свої плани.


Сподівання на швидке проведення бою-реваншу з Лопесом не справдилися, тож тепер команда Ломаченка шукає інші підходи до чемпіонської висоти.

 

Трохи перевівши після гучного фіаско подих, улітку Ломаченко провів без особливого значення бій зі скромним японцем Масайоші Накатані. Однак у наступній дуелі легкого життя у Василя точно вже не буде.


Ганець Ричард Коммі недаремно носить прізвисько «Термінатор». Не так давно саме йому належав чемпіонський пояс IBF, і тоді не раз обговорювалася можливість проведення його об’єднавчого бою з Ломаченком. Однак доля розпорядилася дещо по-іншому.

 

Спочатку Теофімо Лопес відібрав чемпіонський титул у Коммі, а потім залишив з порожніми руками й Ломаченка. Тепер же українець та ганець готуються провести, так би мовити, втішну сутичку, після котрої, не виключено, комусь із них таки дозволять вийти на повторне побачення з Лопесом.


Проте для обох боксерів титульний бій з абсолютним чемпіоном — це лише невизначене майбутнє, а от офіційна дата їхньої дуелі вже визначена.


Промоутерська компанія TopRank повідомила, що поєдинок Ломаченка і Коммі відбудеться 11 грудня в Нью-Йорку. Там сподіваються, що це буде один з найкращих нетитульних боїв у легкій ваговій категорії.


Справді, ще рік тому ці боксери могли змагатися в битві за титул абсолютного чемпіона, однак сьогодні вони — навіть не претенденти на престижні пояси.


Дехто з експертів боксу зауважує, що Василю Ломаченку не варто було повертатися в ринг. Мовляв, після поразки Лопесу потрібно було йти на пенсію.

 

Однак 33-річний українець має інше бачення розвитку своєї кар’єри. І бій проти Коммі буде для СуперВасі хорошим орієнтиром.

 

Без сумніву, поразка ганцю додатково ускладнить його шлях до чемпіонства, натомість успішне завершення грудневої дуелі додасть аргументів на користь скорого побачення з Лопесом.


Однак у команді Теофімо продовжують наполягати, що ніякого реваншу з Ломаченком не бажають.

 

«Звісно, ми цього не хочемо, бо в нього (Василя) немає нічого, чого ми хочемо. Він би також ніколи не пішов нам назустріч. Позаяк не було прописано опції реваншу в контракті на наш бій», — заявив Лопес-старший.

 

Хай там як, а підібратися до Лопеса як обов’язковому претенденту Ломаченку опоненти завадити ніяк не зможуть. Дорога, звісно, це непроста, однак Василю не звикати до складних випробувань.