У Черкасах створюють будинок для самотніх людей з інвалідністю

26.10.2021

У Черкасах створюють заклад, де надаватимуть тимчасовий прихисток самотнім людям з інвалідністю. Таке рішення ухвалили депутати на черговій сесії міської ради.


Як розповіли «УМ» у Черкаській міськраді, планується, що такий будинок функціонуватиме при міському територіальному центрі надання соціальних послуг і забезпечуватиме цілодобовий стаціонарний догляд літнім людям та особам з інвалідністю, які проживають самотньо або не мають постійного місця проживання.

 

Послуги стаціонарного догляду зможуть отримувати 10 осіб одночасно. Усього ж, за даними департаменту соціальної політики, у Черкасах нині проживають 58 таких людей.


За словами директорки Черкаського територіального центру надання соціальних послуг Альони Щербак, наразі тут не надають послуг із постійного цілодобового догляду.

 

«Щоб оформити людину в інтернат, потрібен час. Поки ми оформлюватимемо необхідні документи, «важкі» підопічні зможуть тимчасово перебувати у цьому відділенні. Це як «паличка-виручалочка» в нашому місті. Людина зможе перебувати до чотирьох місяців у цьому відділенні: з харчуванням, з теплом, з одягом», — пояснює пані Альона.


У відділенні вже тривають ремонтні роботи. Обіцяють, що перших підопічних заклад зможе прийняти через кілька місяців.