Період для ознайомлення: «Сокіл» та «Донбас» завершили свої виступи на хокейній євроарені

26.10.2021
Період для ознайомлення: «Сокіл» та «Донбас» завершили свої виступи на хокейній євроарені

Ні «Донбас», ні «Сокіл» не змогли подолати групові етапи своїх єврокубкових турнірів. (Фото з сайту ХК «Донбас».)

У першому зіграному після свого відродження національному чемпіонаті київський «Сокіл» посів високе друге місце і разом з володарем «золота» — «Донбасом» – отримав право виступити на єврокубковій арені.

 

Якщо найсильнішому колективу країни дісталося прем’єрне запрошення до Ліги чемпіонів, то віцечемпіону України випала нагода після 11-річної перерви знову спробувати свої сили в Континентальному Кубку.


Своє повторне знайомство з ХК «Сокіл» розпочав на другому етапі турніру, де в суперництві з естонським «Тарту», латвійським «Олімпом» та угорським «Ференцварошем» боровся за єдину перепустку до третього раунду. І, попри статус дебютанта, був досить близьким до виграшу групи.

 

На фініші одноколового мінітурніру, котрий проходив у Будапешті, підопічні Олега Шафаренка набрали рівну кількість очок з іще двома колективами й лише через гірші додаткові показники посіли в квартеті друге місце.


Формально до третього раунду турніру київський клуб не пустив «Ференц­варош», котрий за дві хвилини до завершення основного часу поєдинку з «Олімпом» не втримав потрібного для «Сокола» результату.

 

Але, по суті, вирішальним у турнірному плані для команди Шафаренка став її стартовий матч у Будапешті, в якому «соколята» несподівано поступилися латвійському клубу — 1:4.


Провал у другому періоді того протистояння, коли київські хокеїсти дозволили супернику тричі відзначитися в своїх воротах, не залишив їм шансів на стартовий успіх.

 

Далі ж потрібно було щосили виправляти ситуацію, й хлопці Шафаренка у наступних двох поєдинках показала доволі пристойний хокей, впевнено перегравши по черзі «Ференцварош» (4:1) та «Тарту» (9:4).


Щоправда, голева феєрія в поєдинку з естонським клубом виявилася мало потрібною, адже в підрахунку додаткових показників дев’ять закинутих шайб не мали принципового значення.

 

Оскільки аутсайдер «Тарту» опинився поза процедурою розподілу призових місць, рахувати довелося шайби, закинуті в очних протистояннях між «Олімпом», «Соколом» та «Ференцварошем».

 

У підсумку вийшло, що різниця закинутих та пропущених шайб у латвійської команди склала «+1», київської — «0», угорської «-1».


Відтак перепустку до наступного раунду дісталася «олімпійцям» із Риги. «Соколи» ж можуть привітати себе з гідним поверненням на євроарену й продовжити боротьбу в національному чемпіонаті за право знову змагатися на міжнародному рівні.


До слова, «Донбас» свої виступи в Лізі чемпіонів також завершив. У заключному поєдинку групового етапу донецький клуб завдав першої поразки найсильнішій команді «пульки» — австрійському «Клагенфурту» — проте піднятися на прохідне друге місце в квартеті не зміг.

 

«Для першого разу — непогано», так підсумував прем’єрний виступ «Донбасу» в ЛЧ його білоруський наставник Павло Микульчик. Водночас власник клубу Борис Колесников заявив, що вже зробив необхідні висновки і з нетерпінням чекатиме повернення «Донбасу» в Лігу чемпіонів.