Весна за горизонтом: «Динамо» і «Шахтарю» досі не вдається забити своїм суперникам у Лізі чемпіонів

22.10.2021
Весна за горизонтом: «Динамо» і «Шахтарю» досі не вдається забити своїм суперникам у Лізі чемпіонів

«Динамо» на «Ноу Камп» мінімально поступилося «Барселоні». (Фото з сайту ФК «Динамо».)

На старті поточного сезону очільник київського «Динамо» Мірча Луческу вдався до нестандартного ходу, взявшись замість календарного матчу чемпіонату країни грати товариський поєдинок проти міланського «Інтера».

 

«Перед стартом у Лізі чемпіонів нашій молодій команді дуже потрібен досвід матчів з європейськими грандами», — сказав після розгромної поразки італійському чемпіону (0:3) румунський наставник «біло-синіх».


Звісно, аби на рівних грати з найсильнішими представниками континентального футболу й не програвати, скажімо, мюнхенській «Баварії» з рахунком — 0:5, одного «товарняка» з командою екстракласу замало.

 

Однак що більше подібних матчів зіграють столичні футболісти, то більше буде в них шансів на гідне протистояння з європейськими флагманами.


У «мід-уїк» динамівці гостювали в Барселоні й свою дуель iз каталонським грандом завершили мінімальною поразкою — 0:1.

 

«Звичайно, я незадоволений рахунком, незадоволений першим таймом. Але мені сподобався другий тайм, те, як ми грали, як подолали бар’єр остраху перед «Барселоною». Після перерви ми не боялися грати, не боялися виходити в атаку», — оцінив дії своїх підопічних Луческу.

 

«Шахтар» на столичному «Олімпійськомую без шансів поступився
«Реалу».
Фото з сайта ФК «Шахтар» (Донецьк).Фото з сайту ФК «Динамо».


Якщо страх перед грізним суперником футболістам «Динамо» здолати вдалося, то от оборонні редути «гранатово-синіх» постали перед «біло-синіми» непрохідним бар’єром.


«Суперник не завдав жодного удару по наших воротах», — констатував центральний захисник «Барси» Жерар Піке. Власне його точний удар допоміг каталонському клубу «розмочити» одразу два «сухі» показники: відкрити лік голам та заробити перші залікові пункти в поточному розіграші ЛЧ.


А от «Динамо», так само, як і «Шахтар», досі не може вразити ворота опонентів. Капітан «біло-синіх» Сергій Сидорчук бідкається, що в атаці його команді не вистачає травмованого Артема Бесєдіна.

 

При цьо­му зрозуміло, що без забитих голів розраховувати на бодай якийсь турнірний прогрес українським повпредам у ЛЧ взагалі не варто.


Після трьох ігрових турів обидва вітчизняні гранди, маючи в своєму активі по одному заліковому балу, перебувають на останніх місцях у своїх квартетах.


Думається, що за таких обставин говорити про «плей-оф» Ліги чемпіонів уже немає сенсу. Хоча, з огляду на ігрові проблеми, під питанням для вітчизняних грандів перебуває й уся єврокубкова весна загалом.

 

Чого лише варті 0:5 донецького «Шахтаря» в домашньому матчі проти «Реала». Минулого сезону «гірники» двічі перемагали «вершкових» на груповому етапі ЛЧ.

 

Проте цього року мадридцям вдалося взяти переконливий реванш. «Реал» грав добре, як справжній «Реал». Коли так стається, протистояти йому дуже важко», — визнав італійський очільник «Шахтаря» Де Дзербі.

ТАБЛО
    Ліга чемпіонів. 3-й тур. Група D. «Шахтар» (Україна) — «Реал» (Іспанія) — 0:5, «Інтер» (Італія) — «Шериф» (Молдова) — 3:1.
    Турнірне становище: «Шериф», «Реал» — 6, «Інтер» — 4, «Шахтар» — 1.
    Група Е. «Барселона» (Іспанія) — «Динамо» (Україна) — 1:0, «Бенфіка» (Португалія) — «Баварія» (Німеччина) — 0:4.
    Турнірне становище: «Баварія» — 9, «Бенфіка» — 4, «Барселона» — 3, «Динамо» — 1.