Тайсон Ф’юрі захистив чемпіонський пояс WBC: у майбутньому може провести об’єднавчий бій з Олександром Усиком

12.10.2021
Тайсон Ф’юрі захистив чемпіонський пояс WBC: у майбутньому може провести об’єднавчий бій з Олександром Усиком

У 11-му раунді Тайсон Ф’юрі відправив Деонтея Уайлдера в нокаут. (Фото з сайту sport.ua.)

Сходження Олександра Усика на чемпіонський олімп у суперважкому дивізіоні спричинило чимало метушні в боксерському світі, адже під питанням опинився мегастатусний проєкт об’єднавчого характеру, в якому мали зійтися два британські велетні – Тайсон Ф’юрі та Ентоні Джошуа.


Відібравши в останнього всі чемпіонські пояси, український суперважковаговик сам став потенційним суперником екзальтованого британця, котрий минулого уїк-енду в яскравому стилі відправив у нокаут Деонтея Уайлдера та зберіг за собою пояс WBC.


Одразу після бою «Циганського барона» активно запитували про ймовірність його зустрічі з Усиком. На що британець спокійно відповів:

 

«Подивимося, що буде в реванші Усика і Джошуа. Зараз я хочу взяти невелику перерву. З останніх шести місяців я провів зі своєю родиною тільки два тижні. Перш ніж я буду думати про свого майбутнього суперника, я хотів би насолодитися своєю перемогою, однією з найбільших у моїй кар’єрі».


А третє за ліком протистояння Ф’юрі та Уайлдера вийшло напрочуд видовищним та ­гострим.


Попри те, що сам британець двічі падав на настил рингу, в підсумку, саме його руку підняв рефері після дострокового завершення бою.

 

В моменти, коли двометровий велетень Ф’юрі падав на ринг, його опонент iз Канади радів немов дитя. Утім, як виявилося, його радість була передчасною.

 

«Я відчував, як він втомлюється, що він ледве на ногах стоїть. Я пробивав жорстким правим у скроню, після таких пропущених ударів іноді люди в бокс не повертаються. Я просто сподіваюся, що з ним усе в порядку, тому що сьогодні він прийняв на себе дуже багато ударів: праві бічні, удари знизу. Пропустив він точно достатньо. Подивимося, як у нього все буде складатися в майбутньому», — резюмував Ф’юрі.