Як Верховна Рада Держдумою стала: нардепи відправили у відставку Дмитра Разумкова

08.10.2021
Як Верховна Рада Держдумою стала: нардепи відправили у відставку Дмитра Разумкова

Прощальний виступ Разумкова у статусі спікера ВР (facebook.com/Дмитро Разумков)

Справу відставки голови ВР Дмитра Разумкова, що була топ-темою політичних новин останніх двох тижнів, парламент не став відкладати у довгий ящик і вчора, 7 жовтня, відкликав його з посади.

 

За це проголосували 284 народні депутати. «Рада «по бєспрєдєлу» відправила Разумкова у відставку. Подобається він нам чи ні, але це остаточно демонструє, що країна, її інституції, парламент та вся вертикаль відверто деградують.

 

Верховну Раду «зелені» перетворили на Дер­ж­­думу-2, де не приймають жодних рішень. Наступне — це те, що ніякої деолігархізації просто не існує.

 

Консенсус оліграхів i груп впливу як ніколи великий. Подивіться на результати голосування: «Слуга народу» — 215, «Батьківщина» — 20, «За Майбах» («За Майбутнє». — Авт.) — 19, «Довіра» — 18, «Голос» — 6. Головні олігархи країни на чолі з офшорником i младоолігархом Зеленським аплодують стоячи. Так iще ніколи не топтали закони України та парламентаризм. Тепер можна вважати, що Ради не існує. Є свої ручні депутати, майже новий голова Стефанчук та інші. Дно вже близько», — так відреагував у фейсбуці на відставку голови ВР Разумкова політичний експерт Андрій Смолій.


Перед голосуванням, виступаючи з трибуни ВР, Разумков наголосив, що принципи, з якими він прийшов на посаду спікера, залишилися незмінними, а от «Слуга народу» їх змінила. Він нагадав, що в 2019 році ця партія йшла на вибори «не за посадами і грошима, а щоб змінити країну на краще».

 

«На жаль, сьогодні в цій залі я бачу вже інші очі. Вони сильно змінились. Увесь цей час я намагався зробити, щоб хоча б частина цих обіцянок стала реальністю», — сказав Разумков. Він був обраний головою ВР 29 серпня 2019 року від політичної партії «Слуга народу», яку до того очолював.