Еліні Світоліній через травму не вдалося підтвердити на турнірі в Чикаго статус рейтинг-фаворитки

05.10.2021
Еліні Світоліній через травму не вдалося підтвердити на турнірі в Чикаго статус рейтинг-фаворитки

У чвертьфіналі турніру в Чикаго Еліна Світоліна програла Онс Жабер з Тунісу. (Фото з сайту ua-football.com.)

Наприкінці літа в Чикаго прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна виграла свій перший у нинішньому році турнір WTA.

 

Минулого тижня перша тенісистка України знову гостювала в штаті Мічиган і сподівалася там примножити свої трофейні здобутки. Володіючи першим номером посіву на турнірі Chicago Fall Tennis Classic, саме Світоліна вважалася головною його фавориткою. Однак далі чвертьфіналу Еліна пройти не змогла.


Уперше в кар’єрі програла тенісистці з Тунісу Онс Жабер, яка на турнірі в Чикаго була посіяна під шостим номером — 4:6, 2:6.


Цікаво, що в першому сеті програного матчу українка вела перед 4:1, однак у подальшому програла дев’ять геймів поспіль і змушена була попрощатися з надією на підсумковий тріумф.


Після матчу з’ясувалося, що грати проти Жабер Світоліній довелося з травмою стегна. Як результат, ранній виліт з Chicago Fall Tennis Classic та подальше падіння в рейтингу WTA.

 

Здавалося б, упродовж поточного року тенісна прима України демонструє доволі стабільний результат: десять разів вона вже грала в чвертьфіналах представницьких турнірів, які проводяться під егідою Жіночої тенісної асоціації.

 

Але, незважаючи на цей показник, у табелі про ранги WTA Еліні довелося втратити кілька позицій. Доволі тривалий час вона міцно трималася в «топ-5» рейтингу, проте впродовж короткого часу поступово скотилася з четвертої на сьому сходинку.


Примітно, що з шостої позиції, котру українка займала в попередньому рейтингу, Світоліну посунула переможниця турніру в Чикаго — іспанка Гарбіньє Мугуруса.

 

При цьо­му кращою за рейтинговими очками тенісисткою планети, як і раніше, залишається австралійка Ешлі Барті. Водночас, окрім Світоліної, в першій сотні WTA фігурують ще три українки — Марта Костюк (58-ме місце), Ангеліна Калініна (62) та Даяна Ястремська (75).


А от наших повпредів у «топ-100» чоловічого рейтингу планетарного тенісу взагалі немає.


Кращий на даний момент рейтинговий показник поміж українських тенісистів має Ілля Марченко, котрий посідає 166-те місце. В оновленому табелі про ранги він втратив одразу 15 позицій. Позиції другого тенісиста країни — Сергія Стаховського — виглядають ще скромніше — лише 234-й рядок.


До слова, останнім часом українські шанувальники тенісу стали більше уваги приділяти виступам чоловіка Еліни Світоліної — Гаеля Монфіса з Франції.

 

Так от, після нещодавнього одруження з українкою він уперше за 20 місяців дійшов до фіналу турніру АТР, а в світовому рейтингу тенісистів-професіоналів піднявся на дві сходинки, сягнувши 18-ї позиції.