Зі сцени — на подіум: співачка Дуа Ліпа стала ще й топмоделлю

01.10.2021
Зі сцени — на подіум: співачка Дуа Ліпа стала ще й топмоделлю

Дуа Ліпа.

В одній зі столиць європейської моди — Мілані — завершився Тиждень моди, на якому «засвітилося» чимало зірок, причому як у залі, так і на подіумі.

 

Серед них і британська співачка — 26-річна Дуа Ліпа, яка не лише дефілювала по подіуму, а ще й стала обличчям рекламної кампанії осінньо-зимової колекції Дому Versace.

 

Крім того, всі покази цієї колекції на міланському дефіле проходили під мікси з хітів співачки.


Така стрімка кар’єра дівчини, що походить з бідної і ще донедавна відсталої Албанії, яку й на карті не кожен європеєць зумів би знайти, вражає: виконавиця пісень у стилі даркпоп стрімко злетіла на світовий пісенний олімп, адже її композиції лунають на радіостанціях усього світу, а деякі альбоми виходять накладом у півтора мільйона екземплярів.

 

Власне, народилася дівчина вже у Великій Британії, у Лондоні, в 1995 році, куди її батьки втекли з Приштини від громадянської війни в Косово (до речі, батьки довго вибирали ім’я донечці і врешті зупинилися на Дуа, що означає албанською «я люблю» або ж «я хочу», що й визначило наполегливий характер виконавиці в майбутньому).


Дівчинку ще в ранньому дитинстві віддали в театральну школу Сільвії Янг, у якій свого часу навчалися Ріта Ора, Емі Уайнхаус, Сара Харрісон та інші зірки (база, отримана в цій школі, дала можливість Дуа Ліпі успішно скласти іспити в чотири (!) університети).

 

Та коли дівчинці виповнилося 12 років, її сім’я переїхала на батьківщину, проте юнка висловила бажання повернутися в Лондон, адже тільки там бачила можливості для подальшого розвитку.

 

Жила у друзів, підробляла в ресторанах, згодом, завдяки яскравій зовнішності та хорошим модельним параметрам (зріст дівчини — 173 см), почала зніматися для реклами, в промороликах.

 

Сьогодні Дуа Ліпа затребувана й успішна виконавиця, а віднедавна — ще й топмодель.