Оптимістичні очікування: Еліна Світоліна впевнено розпочала виступ на «Ю-Ес оупен»-2021

03.09.2021
Оптимістичні очікування: Еліна Світоліна впевнено розпочала виступ на «Ю-Ес оупен»-2021

Перед стартом на цьогорічному «Ю-Ес оупен» Еліна Світоліна виграла представницький турнір в Чикаго. (Фото з сайту sport.ua.)

Останній у нинішньому сезоні турнір із серії «Великого шолома» знову проходить без представників вітчизняного чоловічого тенісу.

 

Місце в основі цьогорічного «Ю-Ес оупен» дісталося лише чотирьом українським тенісисткам — Еліні Світоліній, Даяні Ястремській, Ангеліні Калініній та Марті Костюк.


Ястремська, до слова, після багатомісячної судової тяганини, пов’язаної з допінговими звинуваченнями, знову має можливість грати поєдинки на офіційному рівні. Щоправда, її перебування на тенісних кортах Нью-Йорка виявилося зовсім недовгим.

 

Уже в першому раунді друга ракетка України зійшлася з іменитою експершою тенісисткою планети — німкенею Ангелік Кербер — й у напруженому трисетовому поєдинку зазнала неприємного фіаско — 6:3, 4:6, 6:7 (3:7).

 

Слід зазначити, що українка була ближчою до перемоги в матчі, однак у вирішальний момент не змогла на своїй подачі здобути необхідне для завершення поєдинку переможне очко.


А після перемоги над Ястремською Кербер вийшла на побачення з іншою українською тенісисткою, котра останнім часом демонструє стрімке сходження рейтинговими сходами WTA. В оновленому табелі про ранги Всесвітньої тенісної асоціації Ангеліна Калініна посідає 76-ту сходинку.

 

При цьому закономірність свого високого перебування вона підтвердила в дуелі першого кола «основи» проти 96-ї ракетки планети — Маяр Шериф з Єгипту, котру вона переграла в трьох сетах — 4:6, 6:1, 6:1.

 

Звісно, Кербер — це вже опонент абсолютно іншого рівня, однак і в цьому випадку Калініна не була приречена на поразку. Утім зрозуміло, що впоратися з рейтинговими тенісистками високого «посіву» вдається далеко не всім.

 

Ось і 55-та тенісистка планети — Марта Костюк — була змушена зачохлити ракетку після зустрічі з 17-м номером посіву — Марією Саккарі з Греції (4:6, 3:6).


Тож на цьому тлі найбільше можливостей якомога довше затриматися в Нью-Йорку має прима вітчизняного тенісу, п’ята тенісистка рейтингу WTA — Еліна Світоліна.


Вигравши на Олімпіаді в Токіо бронзову нагороду, лідерка жіночого тенісу України, ймовірно, переживає ігрове піднесення й спробує на «Ю-Ес-оупен»-2021 поборотися за головний приз.

 

Нагадаємо, що в колекції Еліни й досі немає жодного виграного «шолома», однак напередодні старту Відкритої першості США вона тріумфально завершила представницькі змагання в Чикаго, вигравши там свій 16-й за ліком турнір WTA.


«Тут були складні умови, але у підсумку я щаслива, що отримала трофей. Це хороші почуття. Я приїхала сюди, щоб отримати заряд упевненості, провести хороші матчі, і так, зрештою, й вийшло. Тепер із нетерпінням чекаю виступу в Нью-Йорку», — сказала після чиказького успіху Світоліна.


На кортах «Флешинг Мідоуз» Еліна подолала вже два раунди, по черзі перегравши двох Ребекк — Маріно з Канади (6:2, 6:3) та Масарову з Іспанії (6:2, 7:5).

 

У третьому ж колі «Ю-Ес оупен»-2021 на приму українського тенісу чекає побачення з росіянкою Дар’єю Касаткіною, котра вибила з розіграшу Маркету Вондроушову з Чехії.

 

Ту саму, котра не дозволила Світоліній зіграти у фіналі токійської Олімпіади.