У Черкасах відкрили Парк динозаврів

17.08.2021

У Черкасах, у парку Перемоги, неподалік відомого в усій країні міського зоопарку урочисто відкрили Парк динозаврів.

 

Як повідомили «УМ» у комунальному підприємстві «Дирекція парків», відтепер черкащани та гості міста мають можливість відвідати унікальну освітньо-розважальну локацію «Динопарк» та познайомитися з істотами, які населяли нашу планету понад 250-65 млн років тому.


За словами директора «Дирекції парків» Сергія Рубана, спільна ідея створення такого парку з’явилася після того, як побачили такий у Києві та Буковелі.

 

Але перш ніж така унікальна експозиція запрацювала в Черкасах, було проведено значну переговорну та організаційну роботу.

 

І наразі на території близько одного гектара вже «живуть» близько 20 роботизованих фігур динозаврів, є тут тематичні фотозони та археологічна пісочниця, де діти можуть активно проводити час.


«Прогулюючись просторою територією, ви зможете побачити реалістичні фігури динозаврів — від малюків, які щойно вилупилися з яйця, до дорослих особин на полюванні», — наголошує пан Сергій. І додає: — У «Динопарку» можна зробити чудові знімки у спеціальних фотозонах, відчути себе археологами, здійснюючи розкопки у стилізованих пісочницях.


Сергій Рубан переконаний, що цікаво у «Динопарку» буде всім — і дітям, і дорослим. А створили Парк динозаврів у Черкасах за рахунок підприємців, які орендують землю на території «Дирекції парків».