Збірну України таки не очолить? УАФ не вдається домовитись із Сергієм Ребровим

13.08.2021
Збірну України таки не очолить? УАФ не вдається домовитись із Сергієм Ребровим

Олександр Петраков виграв iз молодіжною збірною України до 20 років чемпіонат світу. (Фото з сайту ua.tribuna.com.)

Провівши майже два десятки незабутніх і вражаючих років у «Барселоні», аргентинець Ліонель Мессі залишив «блаугранас» й підписав контракт за системою «2+1» з французьким «ПСЖ».

 

Ця сенсаційна подія стала наслідком невдалих перемовин між керівництвом каталонського клубу та багаторічною іконою «гранатово-синіх».


Зі сльозами на очах прощаючись із «Барсою»,  Лео заявив, що не хотів залишати клуб, утім певні обставини (у вигляді запровадженої Ла Лігою «стелі» для зарплат) не дозволили йому продовжити угоду зі своїм рідним клубом.


Так само певні перепони можуть не дозволити Українській асоціації футболу найближчим часом представити у якості головного тренера національної збірної Сергія Реброва.

 

Бажання керівника вітчизняного футбольного господарства Андрія Павелка бачити на тренерському містку «синьо-жовтих» саме цього молодого та успішного тренера поки що не реалізується.


Що наразі заважає сторонам укласти угоду — небажання Реброва переривати співпрацю з «Аль-Айном» та братися за не ним розпочатий відбір на ЧС-2022 чи небажання самого клубу з ОАЕ відпускати українського наставника — достеменно невідомо.


Утім заплановане на четвер засідання виконкому УАФ, де планували затвердити кандидатуру Реброва на головного тренера збірної України, довелося перенести на невизначений час.

 

Хоча, зрозуміло, занадто довго баритися з призначенням нового тренера УАФ не зможе, адже у вересні на збірну чекає продовження кваліфікації на катарський «мундіаль».

 

Кожен новий день затримки в представленні Реброва очільником «синьо-жовтих» свідчитиме лише про те, що переговори не приносять потрібного результату. Власне, не так давно, коли стало зрозуміло, що збірній потрібен новий тренер, Сергій Ребров наголосив: «Зараз мені подобається працювати в щоденному режимі зі своїм новим клубом. Робота ж зі збірною своєї країни — честь для будь-якого тренера. Однак усьому свій час».


Зрозуміло, що на обдумування пропозиції УАФ Сергію Реброву таки потрібен час. Перехід iз клубної роботи до роботи в збірній — серйозна переміна на кар’єрному шляху, котра, без сумніву, потребує ретельної підготовки. І починати відповідальний етап своєї кар’єри посеред не надто вдало розпочатої кваліфікації на ЧС-2022 — доволі ризикований хід.


Розуміючи це, в УАФ для збірної підготували резервний варіант. У разі відсутності домовленості з Ребровим на час планетарної кваліфікації-2022 «синьо-жовтих» має очолити Олександр Петраков.


Більшу частину своєї тренерської кар’єри він присвятив роботі з молодіжними збірними України. Нині він очолює українську «молодіжку» віком до 18 років, утім найбільшого успіху він досяг зі збірною України U-20, вигравши з нею чемпіонат світу.


У випадку ж iз першою командою країни серйозним досягненням для Петракова стане вихід «синьо-жовтих» до фінальної частини ЧС-2022.