Москаль без ворога — що колорадський жук без картоплі

10.08.2021

У ІХ-Х століттях київські князі Святослав та Володимир зі своїми військами штурмували Константинополь, у Х ст. князь Володимир охрестив Київську Русь.

 

А що ж країна Моксель? Вона проживала в лісах і болотах Півночі і про неї ніхто нічого не знав і не чув, а от про Русь на той час знала вся Європа.


Путін, який не любить читати історію, нехай подивиться на карту Європи ХVІІІ ст., на якій чітко написано наз­ву його батьківщини — Московія.

 

А от «Росія» — це вигадана назва для того, щоб привласнити собі історію Київської Русі. Історики всієї Європи не знайдуть згадки про такий народ, як росіяни, оскільки це нащадки Золотої Орди, які загарбали собі все, в тому числі й назву чужої країни.


Уся історія Московії-Росії — це історія загарбницьких війн. Жити в мирі і злагоді із сусідами вони просто не вміють і не хочуть. Москаль без ворога — як колорадський жук без картоплі.

 

Путін весь час твердить про один народ, але якби це була правда, то українська мова панувала б на всій території Московії, а український прапор із тризубом майорів би над усіма баштами Кремля.


Президент Росії опублікував своє звернення двома мовами — російською та українською, визнавши ще раз, що московіти-«росіяни» та українці-русини ніколи не були, не є і не будуть одним народом, і Путіну не треба марити імперськими, «царськими» забаганками про цю єдність.


Президент Росії заявляє, що причиною розколу Європи є політика США та Євросоюзу щодо розширення НАТО всупереч нібито запевненням з їхнього боку ще Горбачову, що такого розширення не буде. Проте він забуває, що каталізатором цього розширення є сама Росія.

 

Не США чи Євросоюз окупували частину Молдови, Абхазії, Південної Осетії, а тепер Криму й частини Донбасу. Західні держави завжди заявляли і заявляють, що двері НАТО відкриті навіть для Росії, про що ще не так давно говорив сам Путін.

 

Ніякого міжнародного договору чи якогось іншого письмового документа між західними країнами і Росією, які б забороняли вступ до НАТО колишнім республікам СРСР, не було і немає.


Росія ж, підписавши низку міжнародних договорів — у Хельсінкі (про права людини), Будапештський меморандум (про відмову України від ядерної зброї в обмін на її безпеку, територіальну цілісність та суверенітет), договір про дружбу з Україною та визнання її кордонів, договір про Азовське море та інші міжнародні морські договори, — ніколи не виконувала й не визнавала ці документи, навпаки, виступила з відкритою агресією проти України, яка триває ось уже восьмий рік.


Путін не приховував, що його метою є знищення України і відновлення російської імперії в її колишніх кордонах. Зовнішня та внутрішня політика Путіна — це яскраво виражена імперська, царська, політика Росії, яка також не визнавала Україну, її мову, культуру, звичаї, її окремішність від Московії.


Президент США Джозеф Байден заявив, що основними супротивниками США є Китай та Росія, і дуже дивною є позиція президента Зеленського щодо Китаю.

 

Виходить, що Україні вже не потрібна фінансова і збройна підтримка США, а також НАТО та ЄС, а його риторика щодо цих структур — це словоблуддя, і твориться це напередодні очікуваного візиту президента України в США. Невже такою політикою Зеленський збирається укріпити довіру Америки до України?


Непрофесійність президента Зеленського і його команди веде до провалів як у зовнішній, так і у внутрішній політиці та до нового Майдану.

 

 

І. ШІМАНЧУК
Рівне