Проблеми адаптації: «Шахтар» під орудою італіця де Дзербі зазнав першої поразки в чемпіонаті

10.08.2021
Проблеми адаптації: «Шахтар» під орудою італіця де Дзербі зазнав першої поразки в чемпіонаті

Після «дубля» у ворота «Львова» Руслан Степанюк очолив бомбардирську гонку. (Фото пресслужби ФК «Ворскла».)

Українська прем’єр-ліга швидко набирає оберти — минулого вікенду команди зіграли матчі вже третього туру.

 

Щоправда, один поєдинок перенесли: «Колосу», якому у вівторок доведеться зіграти матч-відповідь відбору Ліги конференцій проти «Шахтаря» з Караганди (Казахстан), дозволили провести гру з «Минаєм» пізніше.


Натомість «Ворскла» після сенсаційного вильоту від фінського «КуПСа» щосили намагається реабілітуватись у чемпіонаті: спочатку полтавчани переграли «Рух», а потім не залишили жодних шансів «Львову».

 

А нападник Руслан Степанюк, який після переходу Владислава Кулача до «Динамо» став головною надією «ворсклян» в атаці, вирвався у лідери бомбардирської гонки.


По-різному зіграли й інші представники України в єврокубках. Донецький «Шахтар» після виїзної перемоги над «Генком» у кваліфікації ЛЧ (2:1) з таким же рахунком сенсаційно вдома програв «Олександрії».

 

«Гірники» дали перепочинок кільком лідерам, але й після перерви та замін не зуміли відігратися. Команда ж з Олександрії, якiй деякі експерти пророкували спад після відходу Володимира Шарана, продовжує дивувати: спочатку несподівано обіграли «Зорю», а тепер і перемогою над віцечемпіонами зробили подарунок на день народження новому наставнику Юрію Гурі.


«Футболісти виконали те, що ми від них просили. У «Шахтаря» були моменти, але загалом компактність ми створили. У мене на наступний день після матчу — день народження, такого подарунка я ще не отримував», — не приховував радості Гура.


Водночас новий головний тренер донеччан де Дзербі не приховував розчарування.


«Усі зіграли дуже погано, винна вся команда. Ми запізнювалися з підборами, програвали боротьбу. Зараз треба попрацювати з гравцями саме в ментальному плані, щоб вони підходили до матчів із правильним налаштуванням», — сказав він.


Осічкою конкурента сповна скористалось київське «Динамо», яке не без проб­лем переграло бронзового призера минулого чемпіонату «Зорю».


Кияни, які, до речі, грали без свого наставника Мірчі Луческу (пропускав матч через проблеми зі здоров’ям), використали помилки луганчан.

 

Могли «біло-сині» забивати й більше, проте не реалізували пенальті. Підопічні Скрипника зуміли пробити голкіпера киян Бущана лише у компенсований час, могли робити це і раніше, але також не забили з пенальті.


«Сьогодні у нашій грі було багато хороших моментів. Мені здається, «Динамо» важко з нами грати. У нас команда змінюється, з’являються нові люди. Для цього завжди треба час», — визнав наставник луганчан.


«Як і очікувалося, гра була дуже складною для нас. Ми хотіли довести цей матч до логічного кінця, але кінцівка вийшла не та. Пропустили гол, був момент iз пенальті у наші ворота. Зрештою, важливо те, що ми довели цю гру до перемоги», — оцінив гру киян помічник Луческу Еміл Карас.


Продовжують українські клуби працювати і на трансферному ринку. Зокрема, як пишуть іспанські ЗМІ, «Шахтар» не припиняє пошуків талантів на латиноамериканському ринку та цікавиться захисником мексиканської «Пуебли» Максиміліано Араухо.

 

Натомість стосовно «Динамо» постійно з’являється у медіа інформація щодо можливого продажу в Серію А Владислава Супряги, втім зараз він відновлюється після травми.

 

Чи не найціннішим активом в УПЛ наразі є форвард «Дніпра-1» Артем Довбик, яким після вдалого Євро-2020 активно цікавляться у Бельгії та Туреччині. Поки що фаворитом у боротьбі за Довбика, за словами ЗМІ, є турецький «Трабзонспор».

ТАБЛО

Прем’єр-ліга. 3-й тур. «Металіст-1925» — «Чорноморець» — 3:2 (Батюшин, 22; Голодюк, 64; Фабіньйо, 66 — Бугай, 17, 43), «Рух» — «Верес» — 2:1 (Борячук, 6; Климчук, 10 — Шестаков, 40), «Шахтар» — «Олександрія» — 1:2 (Корнієнко, 15 — Третьяков, 6; Ковалець, 21),  »Дніпро-1» — «Маріуполь» — 2:1 (Довбик, 14; Назаренко, 30 — В’юнник, 79), «Зоря» — «Динамо» — 1:2 (Овусу-Фрімпонг, 90+4 — Сирота, 17; Буяльський, 80), «Ворскла» — «Львів» — 4:1 (Кане, 2; Тілль, 11; Степанюк, 38, 69 — Довгий, 86).