У Чехії зіткнулись два потяги: десятки поранених, троє загиблих

06.08.2021
У Чехії зіткнулись два потяги: десятки поранених, троє загиблих

За повідомленням чеського телебачення, у Чехії сталася масштабна залізнична катастрофа, під час якої зіткнулися «Західний експрес», що прямував з Мюнхена до Праги, і ще один пасажирський потяг. Зіткнення сталося 4 серпня після 8-ї ранку за місцевим часом біля селища Мілавче між станціями Домажліце і Бліжейов.


За першими повідомленнями, троє людей загинули, серед них машиністи обох поїздів та одна пасажирка.

 

Семеро осіб перебувають у критичному стані. 48 людей постраждали, з яких 31 особу доправили до лікарень для надання медичної допомоги, повідомив телеканал CT24zive з посиланням на рятувальну службу в Пльзені.

 

За даними того ж телеканала, лікарня в Домажліце скасувала всі планові операції, щоб звільнити місця для постраждалих у залізничній аварії.


Чотири гелікоптери — з Праги, Градеця-Кралова, Пльзня­-Ліни і Південної Чехії — допомагали рятувальній службі. Для надання допомоги прибули південночеські рятувальники та їхні колеги з Німеччини. Трьох поранених німецького походження доправили до найближчих шпиталів у Німеччині.


За словами міністра транспорту Карела Гавлічека, однією з причин катастрофи наразі вважають, що один із машиністів потягів проігнорував сигнал світлофора «стоп» та сигнал зупинки на переїзді Радоніце.


Ця катастрофа на залізниці є найбільшою в Чехії з 2008 року, коли потяг-експрес «Євросіті», який прямував із Кракова до Праги, зазнав аварії внаслідок руйнації частини мостової конструкції. Тоді загинуло вісім осіб та 90 отримало поранення.