Лохина розбрату: на Черкащині фермери побили інспекторів Держпраці

20.07.2021

На Черкащині в селі Шабастівка Уманського району місцеві фермери побили трьох працівників управління Держпраці в області.

 

«Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю та зайнятість управління Держпраці здійснювали позаплановий захід державного контролю фермерського господарства, що розташований у названому населеному пункті, й отримали тілесні ушкодження та  пошкодження майна, — розповідають у поліції Черкащини.

 

— увійшовши на територію поля, на  якому збирають ягоди лохини, інспектори почали спілкуватися з працівниками, при цьому здійснювали відеозйомки за допомогою мобільних телефонів».


У той час до держслужбовців вийшли власники господарства, яким інспектори представились та надали документи щодо перевірки. Після чого власники почали перешкоджати інспектуванню та виштовхувати працівників за межі території підприємства.


Інспекторам було  пошкоджено три мобільні телефони, службове посвідчення. Окрім того, двоє з них отримали тілесні ушкодження, зазначають поліцейські.


За  фактом побиття інспекторів Держпраці поліція відкрила кримінальне провадження  за частиною 1 статті 342  (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовців, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу України. 

 

Санкція статті передбачає не тільки штраф, а й виправні роботи, арешт або обмеження волі на строк до трьох років. Слідство триває.


 До речі, напередодні працівники Держпраці виявили на полях Лисянського району понад сотню нелегалів, які збирали там полуницю. Серед них було й 12 неповнолітніх.