Приборкання Кличка: ГБР та СБУ провели обшуки у транспортників КМДА і в «Київавтодорі»

09.07.2021

Слідчі Держбюро розслідувань та Служби безпеки України 8 липня провели обшуки у приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації та КК «Київавтодор».

 

«Політичний тиск на міську владу продовжується», — таким заголовком відреагували столичні чиновники на офіційному сайті КМДА.

 

Обшуки провели на підставі ухвали слідчого судді Печерського райсуду Києва в рамках кримінального провадження щодо закупівлі техніки КК «Київавтодор».

 

Також повідомляється, що департамент та комунальна корпорація «надали всі документи, необхідні для всебічного й повного розслідування».


У КМДА пояснили, що провадження стосується закупівлі машин для внесення рідких хлоридів для КК »Київавтодор», яка була виконана за процедурою офіційних публічних тендерів.

 

Департамент транспортної інфраструктури запевняє, що його діяльність та діяльність підпорядкованих йому комунальних підприємств «прозора, тож об’єктивна і неупереджена перевірка встановить істину».


Нагадаємо, що ще 11 травня столичні прокурори заявили, що спільно з Дер­жавною фіскальною службою, Нац­поліцією та СБУ проводять масштабну роботу з викриття корупційних схем заволодіння коштами столичного та дер­жавного бюджетів.


Мер Києва Віталій Кличко ще у середині травня заявив, що масові обшуки на комунальних підприємствах столиці вважає спецоперацією проти нього особисто.

 

Тетяна ХАЧКО