Кохання крізь хворобу: хворий на Альцгеймера американець після 12 років шлюбу запропонував дружині руку і серце

30.06.2021

Хвороба Альцгеймера — жорстока і підступна, адже позбавляє людини її минулого.

 

І якщо раніше на це захворювання страждали переважно літні люди, то останніми роками воно значно «помолодшало».

 

Крім того, на Альцгеймера хворіють переважно люди в розвинених країнах, а серед тамтешніх хворих переважають люди з високим рівнем освіченості.


Але й серед неприємностей можна знайти позитив. Як жартують у народі: у склерозу є й позитивні сторони: нічого не болить і кожен раз, як уперше.

 

Ось приблизно за таким сценарієм і відбулася подія в сімействі Маршалів із Коннектикуту, США. У 56-річного Пітера в 2018-му діагностували хворобу Альцгеймера.

 

Звісно, неприємно, проте не смертельно — чоловік просто почав забувати події недалекого минулого, а з часом недуга підкинула й зовсім несподіваний сюрприз.

 

Якось наприкінці 2020 року, переглядаючи телепередачі, Пітер запропонував своїй дружині, 54-річній Лізі... одружитися.

 

Що поробиш, хвороба потихеньку витіснила спогади з пам’яті чоловіка, проте Ліза не стала хвилювати коханого через таку дрібничку, як те, що вони вже 12 років як одружені, і відповіла згодою.

 

Донька Лізи Маршал від попереднього шлюбу, яка займається організацією сімейних святкувань, підійшла серйозно до поставленого завдання й організувала подружжю справжнє, хоч і скромне свято. «Новоспечена» чарунка суспільства обмінялася простими весільними обіцянками, які допомогли написати спеціалісти з деменції.