Керівників «Кончі-Заспи» і Голосіївського парку спіймали на хабарі

28.05.2021
Керівників «Кончі-Заспи» і Голосіївського парку спіймали на хабарі

Під час затримання посадовців Кончі-Заспи. (Фото ДБР.)

Київська міська прокуратура заявляє про затримання на хабарі керівників лісопаркового господарства «Конча-Заспа»та парку «Голосіївський».

 

Про це 27 травня повідомила пресслужба прокуратури.


«На одержанні неправомірної вигоди викрито виконувачів обов’язків директорів КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» «Київзеленбуду» та Національного природного парку «Голосіївський» (ч. 3 ст. 368 КК України)», — сказано, зокрема, у повідомлені.


За даними слідства, керівник «Кончі-Заспи» вимагав та одержав від підприємця 4 тисячі доларів за погодження облаштування мотузкового парку на території КП.


У свою чергу, посадовець НПП «Голосіївський» вимагав та одержав від цього ж підприємця 54 тисячі гривень за прискорення укладання договору для здійснення цієї діяльності.


Повідомляється, що обох посадовців затримали: керівника КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» — під час одержання другої частини хабара (3 тисячі доларів), а в.о. директора НПП «Голосіївський» — під час одержання усієї суми хабара.


Вирішується питання про повідомлення затриманим підозри та обрання їм запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.


Згідно з сайтами підприємств, директором НПП «Голосіївський» є В’ячеслав Потапенко, керівником ЛПГ «Конча-Заспа» — Іван Щербей.


Водночас у соцмережі Facebook повідомляють, що затримали Андрія Хрутьбу, який нещодавно — після звільнення Потапенка — став в.о. директора Голосіївського парку.


Хрутьба до того очолював відділ еколого-освітньої роботи НПП «Голосіївський» і раніше повідомляв про знищення дерев у парку заради забудови, ініціював петиції за збереження парку.


Користувачі соцмережі заявляють, що знають Хрутьбу як «борця за чисте довкілля, збереження і відновлення природи», «як порядну і чесну людину, яка зробила для екології більше за всіх разом узятих міністрів екології».


Друзі Хрутьби переконані, що справа про хабар — це «підстава» і «помста» колишнього «корумпованого керівництва парку».


Також вони повідомляють, що 27 травня Голосіївський суд обирав  запобіжний захід Хрутьбі.