Знову «при своїх інтересах»: у Василя Вірастюка лишилась остання спроба таки пролізти у нардепи

26.05.2021

Володар титулів «Найсильніша людина України» початку двотисячних знову залишився поза бортом: Верховний Суд вже вдруге скасував протокол Центральної вибо­рчої комісії про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.


У громадянській мережі «Опора» зазначили, що суд також скасував рішення ЦВК про визнання недійсним голосування на шести проблемних дільницях, де під час перерахунку бюлетенів виявлено менше голосів за головного суперника Вірастюка — Олександра Шевченка, ніж у первинних протоколах дільничних вибо­рчих комісій.

 

Оскільки це рішення суду першої інстанції, то можна очікувати апеляцію на нього.


У свою чергу в ЦВК підтвердили інформацію про скасування ВСУ результатів виборів по Вірастюку. «Отримали сьогодні (23 травня. — «УМ») рішення про скасування постанови ЦВК від 19 травня. Вивчаємо зараз цю ухвалу і будемо вирішувати щодо можливості оскарження її в апеляційному порядку», — повідомили у ЦВК.


Зауважимо:  якщо ЦВК або ж команда кандидата Василя Вірастюка таки  подаватиме апеляцію — справу переглядатиме Велика палата Верховного Суду як суд апеляційної інстанції. Рішення Великої палати буде остаточним.


Нагадаємо, що Центральна виборча комісія 19 травня визнала Василя Вірастюка обраним народним депутатом, не врахувавши при цьому понад 3 тис. голосів iз шести виборчих дільниць.

 

Раніше Верховний Суд уже скасовував протокол ЦВК про встановлення результатів виборів на окрузі №87. Таким чином протокол про обрання Вірастюка народним депутатом скасовано вдруге.


Сумнозвісні довибори у 87-му окрузі (Яремче, Надвірнянський район, частини Богородчанського і Коломийського районів Івано-Франківської області) до Верховної Ради відбулися 28 березня. Вже у наступні дні після виборів кандидати почали повідомляти про фальсифікації.


Як наслідок, Велика палата Верховного Суду 1 травня скасувала рішення Центральної виборчої комісії про обрання нардепом в окрузі № 87 (Івано-Франківська область) кандидата від «Слуги народу» Василя Вірастюка.

 

Після цього ЦВК відмовилася реєструвати Василя Вірастюка народним депутатом і почала шукати спосіб, як встановити результати виборів на окрузі №87.


Чи поповняться  нардепівські лави «Слуг народу» українським богатирем — поки залишається  гадати.