Зірка Голлівуду Рамі Малек святкує 40-річчя

14.05.2021
Зірка Голлівуду Рамі Малек святкує 40-річчя

Рамі Малек.

Важко сказати, що цьому субтильному, з хлопчачою статурою чоловіку така купа років, проте так і є — Рамі Малек днями відсвяткував своє 40-річчя. Для американського вуха ім’я та прізвище цього голлівудського актора звучать дещо екзотично, що й не дивно, адже родина Малеків — з Єгипту, хоча сам Рамі народився вже у США, в передмісті Лос-Анджелеса.


Батьки хлопчиків (адже Рамі — з двійнят) дуже хотіли, щоб вони отримали хорошу освіту і «справжню» професію, яка дала б змогу прогодувати себе і майбутню родину. Один із братів, Самі, виконав побажання батьків і став учителем, старша сестра Ясмін — лікар, а от Рамі здобути престижну професію юриста чи лікаря завадили проблеми з риторикою, тож шкільний учитель порадив хлопчику походити в драматичний гурток, де б він привчився виступати публічно. І вже після першого ж шкільного спектаклю, побачивши очі батьків, Рамі зрозумів — він хоче стати актором.

 

Юнак закінчив університет Евансвіль в Індіані, де вивчав театр, проте до слави було ще далеко: чим тільки Малек не займався, поки не став справжнім актором, — був офіціантом, готував кебаби й шаурму у вуличних закусочних.


Своїм першим успіхом Рамі Малек вважає зйомки у мінісеріалі легендарних Стівена Спілберга та Тома Хенкса «Тихий океан», а найбільшим соромом — роль єгипетського фараона в «Ночі в музеї», адже, за словами актора, грати роль єгиптянина лише тому, що ти єгиптянин, якось принизливо.


Та попереду Рамі чекав тріумф, коли після виходу на великі екрани байопіку «Богемська рапсодія», де він зіграв легендарного Фредді Меркюрі, актор прокинувся мегапопулярною зіркою, а згодом ще й отримав за головну роль у цьому фільмі свого першого (сподіваємося, не останнього) «Оскара». Тепер у Малека немає проблем із роботою — його запрошують на масштабні проєкти, та, незважаючи на популярність, Рамі залишається таким же скромним та непублічним молодим чоловіком, яким був до слави, яка випала йому в доволі зрілому віці.