У Черкасах СБУ викрила посадовця Фонду держмайна: грів руки на оренді

30.04.2021

У Черкасах Служба безпеки України викрила корупційну схему, організовану заступником начальника регiонального вiддiлення Фонду державного майна по Київській, Черкаській та Чернігівській областях.

 

Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога з управління СБУ в Черкаській області, чиновник вимагав хабара за «вирішення питання» щодо надання в оренду майна, яке перебуває у державній власності.


«Оперативники спецслужби встановили, що посадовець за гроші гарантував комерсанту перемогу в аукціонах та безперешкодне отримання в оренду приміщень для підприємницької діяльності», — розповідає пані Катерина. За її словами, правоохоронці затримали посадовця у робочому кабінеті після отримання ним хабара.


Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.


Також, наголошує Катерина Дрога, перевіряється інформація щодо низки можливих фактів отримання хабарів посадовцем і причетність до корупційної схеми інших чиновників Фонду. Викриття оборудки проводилось під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.