О море, море: як на Херсонщині готуються до літнього сезону

23.04.2021
О море, море: як на Херсонщині готуються до літнього сезону

Причорноморські регіони Херсонської області в очікуванні туристів ведуть активну підготовку до старту періоду літніх відпусток.


За прогнозами фахівців, популярність таких локацій біля Чорного моря, як Залізний Порт, Скадовськ та Лазурне, у 2021 році дозволить зібрати добрий прибуток.


Багатолюдно буде й на пляжах узбережжя Азовського моря, до прибуття відпочивальників готуються Арабатська Стрілка, Генічеськ, Острів Бирючий.


Як повідомляють в управлінні туризму та курортів Херсонської ОДА, відвідування природоохоронних об’єктів має стабільний попит серед туристів, у зв’язку з чим уже зараз анонсується режим роботи національних природних парків Херсонщини та біосферного заповідника «Асканія-Нова» імені Фальц-Фейна.


Екскурсійні маршрути заповідника «Асканія-Нова» у 2021 році будуть відкриті для відвідувачів iз 25 квітня по 10 листопада. Режим роботи природоохоронного об’єкта може коригуватися в залежності від можливих карантинних обмежень.


Екскурсії по Національному природному парку «Олешківські піски» проводяться винятково за попереднім записом із 8:30 до 15:00 у зв’язку з тим, що з 2014 року поряд iз територією НПП розташувався військовий полігон. На офіційному сайті парку можна знайти номери телефонів для зв’язку з фа­хівцями для проведення екскурсій.


Екскурсійний сезон у Національному природному парку «Нижньодніпровський» стартував ще 19 квітня.

 

Однак туристам слід враховувати, що з 1 квітня по 15 червня на цій природоохоронній території Херсонської області триває «сезон тиші». Це необхідно для охорони довкілля, шляхів міграції, умов розмноження тварин i передбачається нормою Закону України «Про тваринний світ».

 

У цей період заборонені всі роботи та заходи, що можуть стати джерелом підвищеного шуму та занепокоєння (стрільба, вибухові роботи, запуск феєрверків, санітарні рубки лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та змагань на транспортних засобах).

ДОВІДКА «УМ»

У минулому році курорти Херсонської області прийняли рекордну кількість туристів — понад 4 мільйони відпочиваючих з усієї України.


Справжнім чемпіоном за кількістю відвідувачів став Скадовський район Херсонської області, де зафіксували по 8 туристів на кожного жителя району.


Найбільше приїжджих цікавили поїздки на безлюдний острів Джарилгач, куди можна дістатися лише акваторією Чорного моря.


Біля Азовського моря гостей приваблювали маршрути до таких унікальних красот природи, як Рожеве озеро Сиваш, гаряче джерело Щасливцеве, комплекс відпочинку «Арабатськi терми» поруч та сімейна виноробня «Курінь».


Неймовірна популярність чорноморських локацій відпочинку на Херсонщині безпосередньо пов’язана з коронавірусною пандемією.


Українці охоче стали віддавати перевагу недорогим вітчизняним курортам через відносну безпеку відпочинку, доступність та відсутність необхідності складати обов’язковий ПЛР-тест на COVID-19.


Зебри з «Асканії» готуються позувати туристам.
Фото з сайта sanuk-sabai.com.ua.