У фіналі національного Кубка зіграють «Динамо» і «Зоря»

23.04.2021
У фіналі національного Кубка зіграють «Динамо» і «Зоря»

На шляху до фіналу КУ київське «Динамо» без проблем переграло першоліговий «Агробізнес». (Фото з сайта УАФ.)

Навесні минулого року Українська асоціація футболу планувала провести у Тернополі фінал Кубка України, проте коронавірусна пандемія дещо скорегувала плани.

 

До міста трофей прибуде через рік — 13 травня на стадіоні імені Романа Шухевича за нього змагатимуться «Динамо» та «Зоря».

 

Пара фіналістів виглядає дуже солідно, тож вочевидь їхня дуель у Тернополі зможе компенсувати місту та містянам незручності, пов’язані зі зміною планів.

 

А своєрідним бонусом для тернополян за тривале очікування кубкового фіналу став півфінальний поєдинок між «Агробізнесом» та «Динамо».


Першоліговий колектив із Волочиська, що на Хмельниччині, наразі не має можливості проводити серйозні матчі на скромній домашній арені.

 

Свого суперника по кубковому чвертьфіналу, котрим був «Шахтар», «Агробізнес» приймав у Києві, проти ж динамівців футболісти з Волочиська вирішили зіграти вже не так далеко від рідного міста.


Територіальна близькість Тернополя й Волочиська дозволила першоліговому клубу заручитися в матчі з «біло-синіми» підтримкою своїх уболівальників.

 

І нехай на стадіон імені Р. Шухевича через коронавірусні обмеження змогли потрапити далеко не всі охочі, присутні на грі уболівальники створили для команд, мабуть, уже трохи забуту змагальну атмосферу.


При цьому на гру до Тернополя прибула й фанатська група київського клубу. Без сумніву, динамівські ультрас добре знають, яким чином можна по­жвавити гру своєї команди. Практично весь перший тайм підопічні Мірчі Луческу безрезультатно намагалися зламати оборону «Агробізнеса».

 

У чвертьфіналі «Шахтарю» цього зробити взагалі не вдалося. Утім, серйозно ослаблений травмами та дискваліфікаціями, у матчі з «Динамо» колектив із Волочиська вистояти не зміг. Отримавши гол «у роздягальню», «Агробізнес», як-то кажуть, далі просто поплив, дозволивши супернику довести матч до розгрому.


По завершенні гри наставник «Агробізнесу» Олександр Чижевський подякував уболівальникам своєї команди за потужну підтримку й пообіцяв, що після вильоту з Кубку його підопічні зосередяться на боротьбі за путівку до прем’єр-ліги.


Натомість розмова головного тренера «Динамо» Мірчи Луческу з динамівськими фанатами не склалася. Скориставшись близьким розміщенням трибун до футбольного поля біло-сині ультрас укотре нагадали румуну свою вимогу, котра полягає в тому, аби він залишив динамівський клуб.

 

У відповідь фанам Луческу заявив: «Ви — не «Динамо». Зрештою, захищати динамівського наставника від словесних нападок грізних ультрас довелося поліцейським.


Не обійшлося без надмірних емоцій й у другому півфіналі, де «Олександрія» вдома мірялася силами із «Зорею». Місцева команда доклала чимало зусиль, аби перевести гру в «овертайм», і, зрештою, довела гру до серії післяматчевих 11-метрових ударів.


Утім футбольна удача все ж посміхнулася луганському колективу. «Ця перемога дісталася нам не просто так. Ми її заслужили», — наголосив очільник «Зорі» Віктор Скрипник.

 

Натомість головний тренер олександрійців Володимир Шаран із сумом заявив, що це був перший епізод під час його роботи в Олександрії, коли команда не виграла серію пенальті. Ну а в луганському клубі очікують, що за підсумками сезону в їхньому активі буде виграний трофей. От тільки питання, чи погодяться з цим у «Динамо».

 

ТАБЛО

Кубок України. Півфінали. «Агробізнес» — «Динамо» — 0:3 (Лєднєв, 45; Бесєдін, 68; Буяльський, 81), «Олександрія» — «Зоря» — 1:1 (по пен. — 3:4; Бондаренко, 90+1 — Кочергін, 20)