У Черкасах поліцейські на замовлення прослуховували смартфони

13.04.2021

У Черкасах оперативники обласного управління СБУ викрили поліцейських, які організували незаконне прослуховування користувачів смартфонів.

 

Як розповідає «УМ» Катерина Дрога з управління СБУ в Черкаській області, організували «бізнес» чинний та колишній співробітники Нацполіції.


Співробітники спецслужби встановили, що зловмисники приймали «замовлення» на збір інформації щодо фізичних та юридичних осіб.

 

«Використовуючи службове становище, поліцейські незаконно прослуховували громадян. За кожен «пакет послуг» вони отримували від замовників 2 тисячі доларів США», — говорить пані Катерина.


Наразі поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 163 (порушення таємницi листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер) Кримінального кодексу України.


 Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.


Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з Головним слідчим управлінням ДБР під процесуальним керівництвом офісу генерального прокурора.