Тріумф дебютанта: «Сокіл» вибив із розіграшу переможця минулого чемпіонату України

09.04.2021
Тріумф дебютанта: «Сокіл» вибив  із розіграшу переможця минулого чемпіонату України

На шляху до фіналу київський «Сокіл» «всуху» переграв минулорічного чемпіона з Кременчука. (Фото з сайта УХЛ.)

Прагнучи додати ювілейному, п’ятому, сезону УХЛ яскравих тонів і барв, його організатори збільшили кількість учасників чемпіонату країни за рахунок кількох амбітних новачків. Своєю запальною та безкомпромісною грою «Сокіл» та «Краматорськ» запам’яталися не тільки у «регулярці».


Приміром, дебютант ЧУ з Донеччини у чвертьфінальній серії «плей-оф» проти херсонського «Дніпра» провів найдовший в історії українського хокею поєдинок, котрий тривав 112 хвилин.


Без сумніву, пам’ятним нинішній сезон стане й для столичного клубу, котрий після тривалої перерви знову повернувся на великий лід.


Команда, очолювана Олегом Шафаренком, уже здивувала хокейну спільноту країни, адже в півфінальній серії вибила з розіграшу переможця минулого чемпіонату.

 

Перемігши на фініші регулярного сезону «Сокіл» із розгромним рахунком 8:1, «Кременчук» аж ніяк не розраховував пропустити в майбутньому «плей-оф» від опонента чотири нищівні удари.


Однак сталося саме так. У півфінальній серії до чотирьох перемог, захищаючи чемпіонський титул, підопічні Олександра Савицького не спромоглися здобути жодної перемоги.


Спустошений та спантеличений, головний тренер «Кременчука» після вильоту своєї команди з розіграшу був небагатослівним. «Уся серія була непростою. Команди билися весь час», — Савицький не міг не похвалити опонента.


Утім, слід визнати, мало хто сподівався на подібний підсумок виступів найсильнішої команди минулого чемпіонату та другого колективу поточної «регулярки» в сезоні 2020/2021 років.


Не виключено, що й самі підопічні Савицького вже бачили себе в «золотому» фіналі з «Донбасом», утім хокейна доля розпорядилася зовсім по-іншому.


Хоч як би очільник «Кременчука» намагався виокремити силу опонента, однак, зрозуміло, що чотири поспіль поразки дебютанту турніру — проблема внутрішнього характеру.

 

Скажімо, після програшу в третьому поєдинку півфінальної серії (1:2) Савицький визнав: «Наші хокеїсти припустилися дуже грубих помилок, якими вміло скористався опонент».


Відзначимо, що кожен із чотирьох своїх тріумфально завершених поєдинків «Сокіл» виграв з перевагою в одну шайбу. «Ми заслужили цю перемогу», — зазначив Олег Шафаренко, назвавши злагоджені дії свого колективу головною запорукою сенсаційного успіху.


Без сумніву, «бліцкриг» «Сокола» в протистоянні з «Кременчуком» здивував.


Так само несподіванкою стала й зміна головного тренера «Донбасу» посеред півфінальної дуелі з «Дніпром».


У четвертому матчі серії, котру донецький клуб готувався завершити достроково, сталася його розгромна поразка — 0:4, після чого президент «Донбасу» Борис Колесников зняв Ігоря Чібирєва з поста головного тренера команди. Йому на зміну запросили білоруса Павла Микульчика, котрий нинішній сезон провів біля керма «Краматорська».

 

Вочевидь, що в такий спосіб керівництво клубу намагається зробити все, аби на шляху до чемпіонського кубку команда не занепала духом.

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Півфінальна серія (до 4-х перемог). «Сокіл» — «Кременчук» — 4:3 ОТ, 2:1, 5:4, 2:1 (рахунок у серії — 4:0).
«Дніпро» — «Донбас» — 4:0, 4:8, 2:3, 1:4 (1:3).