Ганьба силача: Василь Вірастюк не погребував брудною перемогою на №87 окрузі

06.04.2021
Ганьба силача: Василь Вірастюк не погребував брудною перемогою на №87 окрузі

Перемогу Василя Вірастюка забезпечили скасуванням виборів на кількох дільницях, де переміг Олександр Шевченко (колаж руху ЧЕСНО).

Стронгмен і кандидат від «слуг народу» Василь Вірастюк обійшов бізнесмена і співвласника курорту «Буковель» Олександра Шевченка на 749 голосів після завершення підрахунку голосів на довиборах у парламент на окрузі №87 в Івано-Франківській області. Підрахунок голосів було завершено на восьму добу.


За результатами виборів, кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк отримав 31,25%, або 15 тис. 076 голосів виборців; кандидат від партії «За майбутнє» Олександр Шевченко — 29,69%, або 14 тис. 327 голосів; кандидат від партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Руслан Кошулинський — 28,86%, або 13 тис. 927 голосів.

 

При цьому «клони» Шевченка отримали 499 голосів.


Рух «Чесно» зазначає, що результати виборів на 5 дільницях, де перемагав  Шевченко, скасували. Спостерігачі повідомили, що зникли близько 500 бюлетенів, і, згідно з інформацією в протоколах від ДВК, це голоси за Шевченка.


Тим часом Окружний адміністративний суд Івано-Франківська визнав рішення ОВК №87 про перерахунок голосів на двох дільницях незаконним.

 

Про це повідомив Олександр Шевченко. «Суд визнав рішення про перерахунок бюлетенів ДВК 260028 (с. Монастирчани) незаконним! Окружна виборча комісія не мала права брати на перерахунок цю дільницю без відповідних на це підстав!» — написав він у фейсбуці і зазначив, що це перше позитивне рішення на його користь.


Пізніше кандидат повідомив, що суд ухвалив рішення щодо незаконності перерахунку голосів на ще одній дільниці — №260012 (с. Горохолин Ліс).


«Окружна виборча комісія не мала права відправляти на перерахунок цю дільницю тільки через відсутність на пакеті з виборчою документацією назви виду виборів», — зазначив він.


Водночас, як повідомляє «Суспільне.Карпати», до полудня 4 квітня суди розглянули вісім справ за позовами Шевченка щодо скасування рішення про повторниий підрахунок голосів. У шести позовах суд йому відмовив, у двох кандидат сам відмовився від заявлених вимог. На 5 квітня було заплановано слухання ще двох справ за позовом Шевченка.