Джокери для рекордів: «Динамо» та «Шахтор» синхронно здобули перемоги в ЧУ

06.04.2021
Джокери для рекордів: «Динамо» та «Шахтор» синхронно здобули перемоги в ЧУ

Завдяки старанням Жерсона Родрігеса «Динамо» вирвало перемогу в «Олександрії» й зберегло семиочкову перевагу над «Шахтарем» у чемпіонських перегонах. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Завжди непросто командам УПЛ, особливо її флагманам, повертатися до змагального ритму після паузи, викликаної матчами національних збірних.

 

Перші в 2021 році офіційні поєдинки збірної України не принесли їй жодної перемоги, тож до своїх клубів українські збірники повернулися далеко не в найкращому настрої.


Після невдало завершених командою Андрія Шевченка поєдинків проти Фінляндії та Казахстану чимало претензій висловлювалося до гри динамівських захисників.

 

У матчі 20-го туру ЧУ проти «Олександрії» «біло-сині» вже на 14-й хвилині пропустили м’яч, який повною мірою дозволив збірникам швидко забути минулі невдачі й усіма думками сконцентруватися на важливому матчі з непоступливою командою Володимира Шарана.


У минулому «олександрійці» вже не раз псували статистику столичному клубу, і перед вояжем до Олександрії помічник Мірчі Луческу Еміл Карас нагадав підопічним, що грати доведеться з «міцним горішком».

 

Зрештою, в «Олександрії» були всі шанси підтвердити своє реноме грози авторитетів і вкотре засмутити титулованого опонента. Дві тисячі уболівальників на стадіоні «Ніка» максимально допомагали своїй команді.


Утім феноменальне вміння Луческу читати гру й у вирішальний момент випускати на поле потрібного виконавця допомогло «Динамо» на останніх хвилинах вирвати перемогу.

 

Натхненний своїми результативними діями за збірну Люксембургу, Жерсон Родрігес на 100 відсотків упорався з роллю динамівського джокера, врятувавши команду від втрати очок.

 

«Складна гра зі складним суперником на дуже складному полі», — підсумував матч румунський очільник «Динамо».


Переслідуючи «біло-синіх», «Шахтар» у 20-му турі також грав із непростим суперником. У першому колі «Ворскла» в гостях розписала з «гірниками» нічию, тож мала всі підстави сподіватися на ще один очковий успіх.

 

Утім мотивація команди Луїша Каштру, котра мусила виправлятися за сенсаційне фіаско в позаминулому турі «Львову», виявилася кращою.

 

«Це не «Шахтар» відбирав у нас м’яч, це ми його віддавали», — так прокоментував дії своїх підопічних у програному матчі (0:2) наставник полтавчан Юрій Максимов. Ну а форвард «Шахтаря» Жуніор Мораес, який відзначився у матчі «дублем», довів таким чином до сотні лік своїх голів в українських чемпіонатах. Тепер у рейтингу бомбардирів усіх часів він посідає п’яте місце.

 

«Сто голів — хороша позначка в кар’єрі. Хочу подякувати за допомогу партнерам з усіх українських клубів, де я виступав. А з «Шахтарем» ми продовжуємо боротьбу за чемпіонство. Будемо боротися до кінця, наздогнати «Динамо» реально», — наголосив Жуніор.


А своєрідним рубіконом у нинішній чемпіонській гонці має стати очне протистояння «Динамо» та «Шахтаря», котре відбудеться 17 квітня в Києві на НСК «Олімпійський».

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 20-й тур. «Дніпро-1» — «Львів» — 5:1 (Чуже, 19, 65; Ігнатенко, 58; Когут, 63; Гонсалвес, 90+3 — Таварес, 71 (пен.); вилучення: Ернест, 44 («Л»)), «Маріуполь» — «Інгулець» — 4:3 (Бондаренко, 45 (пен.), 46, 60 (пен.); Стасюк, 67 — Плохотнюк, 52; Коваленко, 53; Шевцов, 88 (пен.)), «Рух» — «Зоря» — 0:2 (Громов, 8, 60; вилучення: Іванисеня, 82 («З»)), «Десна» — «Олімпік» — 2:0 (Тотовицький, 44; Безбородько, 69), «Минай» — «Колос» — 0:0, «Ворскла» — «Шахтар» — 0:2 (Мораес, 42, 62), «Олександрія» — «Динамо» — 1:2 (Сітало, 14 — Шапаренко, 35 (пен.); Родрігес, 90).


* * *


Поєдинки 21-го туру (10-11 квітня):
«Маріуполь» — «Шахтар», «Динамо» — «Дніпро-1», «Десна» — «Олександрія», «Зоря» — «Інгулець», «Ворскла» — «Львів», «Ру» — «Минай», «Олімпік» — «Колос».