Шанс для 36-річного довгобуду: у Каневі взялися доводити до ладу Будинок культури

02.04.2021
Шанс для 36-річного довгобуду: у Каневі взялися доводити до ладу Будинок культури

Канівський Будинок культури обіцяють відкрити до Дня Незалежності України. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

У славному Каневі нарешті розпочалася реконструкція відомого на всю Україну довгобуду — міського Будинку культури.

 

Цю будівлю в самому центрі міста ніяк не добудують 36 років поспіль.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській обласній адміністрації, недавно завершилися бюрократичні процедури, після яких проєкт, який був заморожений з 2014 року, вже запустили в роботу.

Паралельно з будівельними роботами розпочали розробляти концепцію закладу спільно з Міністерством культури та інформаційної політики.


«Проєкт реалізується в рамках підготовки до відзначення 30-ї річниці незалежності України. Сьогодні в області роблять усе, щоб завершити його в найкоротші терміни», — розповідає голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко, який з інспекцією днями відвідав будівництво.

 

За його словами, головне завдання — створити повноцінний Шевченківський культурний центр, який функціонуватиме протягом усього року. За концепцією, він стане культурною, мистецькою, освітньою платформою для всіх.


«Четвертий поверх ми віддаємо Школі мистецтв, оскільки нині її творчі гуртки розкидані по всьому місту. Також тут будуть виставкові зали для митців. Освітяни й працівники культури отримають майданчик для розвитку Шевченківської творчості. Представники індустрії кіно зможуть організовувати тут міжнародні кінофестивалі», — зазначає Олександр Скічко.