«Ще один крок до поліцейської держави». Рада засудила «настінний живопис» на офiсі президента

02.04.2021
«Ще один крок до поліцейської держави». Рада засудила «настінний живопис» на офiсі президента

«Парламент має захищати демократію від авторитарних замашок керівника держави та його оточення. Лише там, де не існує справжнього парламентаризму, депутати виконують роль прислуги, що освячує сваволю, беззаконня, політичні розправи. Кожен, хто підписав ганебний проєкт постанови про події 20 березня, текст якого наче списаний iз резолюції якогось партгоспактиву з Брежнєва, Путіна чи Лукашенка, кожен, хто голосував за цю ганьбу, — принижує парламентаризм і демократію і тягне Україну в минуле», — так прокоментував ухвалену ввечері вівторка Верховною Радою постанову нардеп від «Європейської Солідарності» Володимир В’ятрович.


Нагадаємо, за проєкт постанови №5295 проголосували 237 нардепів переважно з фракції «Слуга народу» за підтримки окремих нардепiв iз груп «За майбутнє» і «Довіра».

 

У постанові «про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля офiсу президента» Рада закликає МВС, СБУ і ДУС: забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування та надати юридичну оцінку подій, що відбулись біля ОПУ; вивчити обставини, що супроводжували події, які відбулись біля ОПУ, на предмет організації та/або участі у реалізації зазначених подій будь-яких політичних партій та/або пов’язаних iз ними осіб; визначити ступінь вини учасників, організаторів та замовників події у завданні матеріальної шкоди державному майну та забезпечити притягнення винних осіб до відповідальності.

 

Але вишенька на торті — щотижнево надавати Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності актуальну інформацію про хід розслідування подій, що відбулись 20 березня біля ОПУ. Ніби розмальовані стіни офiсу президента — найважливіша НП у державі.


Влада свідомо зміщує акценти щодо політичного порядку денного, переконаний депутат від «Голосу» Роман Лозинський, який нагадав, що акція протесту на Банковій відбулася через те, що президент Володимир Зеленський не реагує на несправедливий вирок Сергієві Стерненку. «Портнови і вовки торжествують, а президент Зеленський цементує недоторканність мафії в мантіях», — сказав пан Лозинський.


«Сьогодні Україна зробила ще один крок до поліцейської держави, а Аваков ствердився як її реальний керівник. Те, що відбулося на позачерговому засіданні Верховної Ради з приводу «дверей Банкової», — ганьба і треш. Останній раз контрольована більшість у ВР опускалася до такого дна ще при Януковичу»,

 

— написав журналіст Дмитро Лиховій у Facebook. І додав: «Треба бачити цей спектакль, де «слуги народу» тремтячими голосами читають тексти з папірця й обурюються, мовляв, як так, громадські активісти ніде не працюють, а тільки тиняються від акції протесту до акції протесту. Сьогодні зелені слимаки перетворили Україну трьох Майданів на другу Білорусь і Росію, де приймають закони про «нєжелатєльниє організації».