В Одесі викрали 19-річного юнака і вимагали мільйон доларів викупу: замовив знайомий батька

30.03.2021

В Одесі в ніч на 24 березня зловмисники викрали 20-річного хлопця, вимагаючи у батьків потерпілого... мільйон доларів США, інакше рідня сина більше не побачить.

 

Ошелешені й не на жарт налякані родичі зниклого вимушені були звернулися по допомогу до правоохоронних органів.


Над встановленням імовірних викрадачів разом з одеськими правоохоронцями постійно працювали представники оперативного блоку Нацполіції: департаментів карного розшуку, кримінального аналізу, кіберполіції та оперативних служб.

 

Крім того, під час відстеження руху автомобіля викрадачів були залучені оперативні підрозділи з інших областей.

 

У результаті поліцейські встановили: зловмисники після викрадення молодого чоловіка на автомобілі прибули до Києва, де в центрі міста в орендованій квартирі й утримували заручника.


За силової підтримки спецпідрозділу КОРД поліцейські провели 26 березня спецоперацію затримання виконавців злочину. Так, в Одесі під час передачі частини грошей у розмірі 100 тисяч доларів США було затримано двох спільників викрадачів.

 

А вже за декілька хвилин в орендовану квартиру в центрі столиці ввірвалися спецназівці, оперативники та слідчі: чотирьох фігурантів затримали на місці. Юнака знайшли в окремій кімнаті зі зв’язаними руками.

 

Наразі життю і здоров’ю звільненого хлопця нічого не загрожує.


Як виявилося, всі затримані — вихідці із Закавказзя. Окрім того, через кілька годин оперативники також затримали замовника викрадення хлопця: з’ясувалося, що в чоловіка був фінансовий конфлікт із батьком заручника. Тож у такий спосіб він вирішив поквитатися з ним.


Дії правопорушників кваліфіковані як незаконне позбавлення волі або викрадення людини та вимагання, що передбачає за відповідними статтями чималенькі терміни ув’язнення: щонайменше 3-5 років. Також перевіряють їхню кримінальну історію та законність перебування на території України.