Попластуємо! На Тернопільщині підтримають українських скаутів

26.03.2021
Попластуємо! На Тернопільщині підтримають українських скаутів

Наші скаути. (Фото з сайта Тернопільської міської ради.)

На сесії Тернопільської облради прийнято обласну цільову програму розвитку пластового руху.

 

За інформацією пресслужби обласної ради, одними з її основних пріоритетів визначено забезпечення духовного, патріотичного, культурного та фізичного розвитку молоді і вирішення її проблем.

 

А також — сприяння громадянській освіті дітей та молоді «як відповідальних і активних громадян, які сповідують та відстоюють демократичні цінності», їх інтеграції у європейський та світовий демократичний простір, формуванню «почуття гордості за Україну та поваги до законодавства», підвищенню рівня свідомого ставлення до активного та здорового способу життя.

 

А забезпечуватиметься реалізація цих цілей, зокрема, через співпрацю комунальної установи облради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр» з її іншими структурними підрозділами, пластовими об’єднаннями, молодіжними громадськими організаціями, церквами, закладами освіти та засобами масової інформації.


Про те, що обласна рада всіляко підтримуватиме пластунів Тернопільщини та збільшить фінансування на згаданий вишкільний центр, заявляв раніше і її новий очільник, «свободівець» Михайло Головко.

 

Нагадаємо, що «Пласт» — це національна скаутська організація України, яка позиціонує себе поза політикою та поза церковними конфесіями і наступного року відзначатиме свою 110-ту річницю (від дня складання першої пластової присяги).

 

Її організації є в усіх областях нашої держави, але в західному регіоні вони розвиваються найактивніше. В травні 2019-го Верховна Рада ухвалила закон про визнання і підтримку національної скаутської організації «Пласт» на державному рівні.