Сподівання та надія: у чемпіонаті України з хокею розпочалася головна фаза розподілу медалей

24.03.2021
Сподівання та надія: у чемпіонаті України з хокею розпочалася головна фаза розподілу медалей

Захист чемпіонського титулу в «плей-оф» «Кременчук» розпочав розгромом «Білого барса». (Фото з сайта uhl.ua.)

Нинішній регулярний чемпіонат в УХЛ подарував уболівальникам чимало цікавих поєдинків, які мали доволі несподіване завершення.

 

Звісно, команди-аутсайдери ще не володіють можливостями для подолання лідерів, натомість самі представники лідируючого пулу не раз обмінялися між собою взаємними переможними випадами.


Дуже пристойну гру в «регулярці» показали новачки ліги — «Сокіл» та «Краматорськ», записавши до свого активу знакові перемоги над головними фаворитами сезону.


Дві найсильніші команди попереднього ЧУ — «Кременчук» та «Донбас» — i цього разу мають найбільше шансів дістатися «золотої» серії.

 

На правах переможця регулярного чемпіонату «Донбас» уже забронював собі місце в півфінальній серії. Водночас чинний чемпіон із Кременчука, познущавшись у першому матчі чвертьфіналу над «Білим барсом» — 11:4, зробив гучну заявку на вихід до наступного раунду.


Щоправда, наставник «Кременчука» Олександр Савицький просить не робити передчасних висновків, наголошуючи, що в протистоянні з «барсами» вся боротьба ще попереду.

 

Хоча затяжною вона не може бути апріорі, адже для подолання чвертьфінального бар’єру одній із команд потрібно здобути дві перемоги.


Олександр Савицький каже, що на наступний поєдинок, який уже відбудеться на білоцерківському льоду, він налаштовуватиме команду, як на останній.


«Будемо битися й боротися, адже це «плей-оф», і слабких суперників тут не буває. Тому готуємося й налаштовуємося по повній програмі», — зазначив Савицький.


По суті, граючи лише до двох перемог, команди, які прагнуть продовжити свій турнірний шлях, не мають права на помилку, особливо в рідних стінах.


Після тривалої перерви київський «Сокіл» знову змагається в чемпіонаті країни, і, незважаючи на статус новачка, демонструє напрочуд зрілий хокей.


На старт своєї чвертьфінальної серії проти «Маріуполя» команда Олега Шафаренка вийшла без свого головного бомбардира Антона Рубана, котрий за рішенням тренера не потрапив до заявки на гру. Не виключено, що в такий спосіб наставник «соколят» вирішив трохи струсонути своїх підопічних, які в останньому матчі «регулярки» зазнали неприємної поразки від «Кременчука» — 1:8.

 

Матч проти «Маріуполя» підопічні Шафаренка провели зібрано й продуктивно, закинувши у ворота команди екс­наставника «Донбаса» Сергія Вітера чотири «сухі» шайби.

 

«Суперник виглядав мобільніше й грав щільніше. Але для нас іще нічого не втрачено. Їдемо додому готуватися до наступного бою», — підсумував київський вояж Вітер.


Третя чвертьфінальна пара («Краматорськ» — «Дніпро») виглядає найбільш рівно. Перебіг дуелі сусідів по турнірній таблиці спрогнозувати складно.

 

На фініші регулярного чемпіонату «Краматорськ» виглядав упевненіше, проте в хокеїстів «Дніпра» за плечима чималий досвід матчів «плей-оф», який може допомогти їм здолати амбітного дебютанта.


Щодо останньої команди «регулярки» — «Крижаних вовків», то для скромної команди з Києва сезон уже завершено. Її участь у «плей-оф» не передбачена регламентом турніру.

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Перші матчі чвертьфінальної серії (до двох перемог). «Сокіл» — «Маріуполь» — 4:0, «Кременчук» — «Білий барс» — 11:4.
Підсумкове становище команд у «регулярці» (після 42 матчів): «Донбас» — 76, «Кременчук» — 66, «Сокіл» — 62, «Краматорськ» — 53. «Дніпро» — 41, «Маріуполь» — 28, «Білий барс» — 24, «Крижані вовки» — 21.