Взялися за найгірші: на Черкащині почали ремонтувати дорогу від Сміли до Ротмістрівки

23.03.2021
Взялися за найгірші: на Черкащині почали ремонтувати дорогу від Сміли до Ротмістрівки

Асфальт кладуть, аж димить.

На Черкащині почали ремонтувати дорогу від міста Сміла до села Ротмістрівка.

 

Це відрізок шляху «Золотоноша — Черкаси — Сміла — Умань», який ґрунтовно не ремонтувався 40 років, і він один iз найгірших в області.


Як повідомляють у Службі автомобільних доріг у Черкаській області, буде відновлено ділянку дороги протяжністю понад 10,3 кілометра.

 

Вже почалися роботи з вирубки порослі та чагарників, демонтажу старого бордюрного та бар’єрного огородження, а також фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття.


У рамках цього ремонту, який проводить підрядна організація ТОВ «Ростдорстрой», буде влаштовано новий конструктив дорожнього одягу зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом, вирівнювальний шар крупнозернистого асфальтобетону та фінішний верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

 

Також на цій дорозі буде укріплено узбіччя, ліквідовано місця пучиноутворень, облаштовано три автобусні зупинки та три пішохідні переходи з автономним освітленням, водовідведення, з’їзди з дороги, металеве огородження, дорожню розмітку, поставлено нові дорожні знаки.


До речі, на цій дорозі «Золотоноша — Черкаси — Сміла — Умань» стартував також ремонт на ділянці обходу міста Черкаси протяжністю 12 кілометрів. Також тривають роботи з поточного середнього ремонту дороги від міста Золотоноша до початку дамби через Дніпро.


Водночас на Черкащині продовжуються роботи з поточного середнього ремонту на міжнародній автомобільній дорозі державного значення «Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка» в Уманському районі.

 

ТОВ «ШРБУ-48» відновить там ділянку шляху протяжністю 6,9 км, починаючи від села Оксанина Уманського району і до кордону з Кіровоградською областю.