Жадоба нищить книжки

17.03.2021

Ті, кого ми обирали і кого призначили задля забезпечення покращення життя громади, через незрозумілі власні амбіції нищать надбане роками.

 

Будівля Коломийської центральної районної бібліотеки не дає комусь спати і провокує порушувати закон. Інакше як розцінити неправомірні дії керівників.


Допущено грубе порушення чинного законодав­ства: по-перше — районна державна адміністрація не мала права ліквідовувати районний заклад культури, а зобов’язана була передати бібліотеку (працівників, майно, будівлю) на баланс територіальної громади, на території якої вона знаходиться; по-друге — рада територіальної громади не може відмовитись прийняти у комунальну власність заклади, які передають.


Тут теж вирішили «поекономити» до квітня. Трохи математики: 3 місяці, в середньому по 6 тис. грн на 8 працівників, iз них два місяці на 2/3, трохи більше 20 тис. на енергоносії... Чи така вже життєво необхідна ця економія для міста?


По-третє — сформовані територіальні громади є правонаступником усього майна, прав та обов’язків розформованих територіальних громад, і до 1 липня 2021 року районні ради зобов’язані передати майно на баланс територіальних громад. Тут знову неув’язка: районна рада надумала підзаробити, може здати в оренду, може продати, а може б, поторгуватися і взяти у міста бодай 2 млн за гарне приміщення у центрі?...


До липня ж купа часу, дарма, що заблокована робота бібліотеки, що людям потрібна ця послуга, що нищиться фонд і не виконуються зобов’язання проєктів. Головне — сумнівна мета — підзаробити.


На всі листи і звернення нам чемно відповідали, що рішення фактично прийняте, потрібна тільки формальність. На мій депутатський запит щодо передачі приміщення (на розгляд і рішення якого дається 20 днів), прийнятий ще 4 лютого, донині не знайшлось часу для розгляду комісією районної ради.

 

Незрозуміле рішення керівників районної ради відмінити спільну комісію 25 лютого 2021 р., за день до оголошеної «червоної зони», яскраво свідчить про ручне відтягування рішення.


Позиція Міністерства культури України — за порушення закону чи перевищення службових повноважень посадові особи повинні нести відповідальність.

 

Звертаюсь до депутатів Коломийської районної ради VIII демократичного скликання не йти на поводу амбіцій кількох людей, ваші виборці чекають від вас розумних рішень на користь громаді.

 

Наталка ТАРНОВЕЦЬКА