Щеплення - за розкладом: в районі ООС вакцинували 6 тисяч бійців

17.03.2021
Щеплення - за розкладом: в районі ООС вакцинували 6 тисяч бійців

Переконують, що післявакцинальних ускладнень у військовослужбовців немає. (Фото пресгрупи ООС.)

Ледь не щодня в зоні бойових дій українська армія зазнає втрат. На жаль, знову «200-й» на Луганщині: 13 березня під час виконання службових обов’язків зaгинyв 45-річний боєць ЗСУ Дмитро Бухтіяров  — житель Кремінної, який проходив військову службу за контрактом у різних підрозділах ЗСУ з 2015 року. У Дмитра залишилися дружина, двоє дітей, батьки...


Неспокійно на фронті було й 15 березня — окупанти 10 разів порушили режим припинення вогню. Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», у передмісті населених пунктів Верхньоторецьке та Водяне, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь у бік позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм та 120 мм, а також гранатометів різних систем i великокаліберних кулеметів.


Неподалік населених пунктів Лебединське та Труднівське російсько-окупаційні війська вели обстріл iз великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу селища Гнутове окупанти застосували ручний протитанковий гранатомет, а біля Мар’їнки — стрілецьку зброю.


У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поруч із містечком Південне, ворог здійснив обстріл iз гранатометів різних систем i великокаліберних кулеметів.
На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території.


Варто наголосити, що, за даними СЦКК, більшість обстрілів позицій ЗСУ здійснюється з метою провокування українських підрозділів на відкриття вогню у відповідь.


Станом на 7-му годину ранку 16 березня обстрілів не зафіксовано. Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил i дотримуються режиму припинення вогню.


Зауважимо, що в районі проведення ООС продовжується вакцинація військовослужбовців від коронавірусної хвороби COVID-19 згідно з програмою, розробленою та затвердженою в Міноборони України. Станом на 15 березня проведено вакцинацію близько 6 тис. військовослужбовців, які залучені до складу ООС, із них майже 1000 — медичних працівників.


Як повідомили в медичній службі ООС, післявакцинальних ускладнень у військовослужбовців не виявили. Для проведення кампанії з вакцинації особового складу Збройних сил України, що виконує бойові (спеціальні) завдання у складі операції Об’єднаних сил, підготовлено десять бригад, до яких входять два лікарі (один із них анестезіолог) та медична сестра.


У кожній військовій частині (закладі) організовано інформування серед усіх категорій військовослужбовців щодо необхідності проведення вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19; про можливі реакції на вакцину і терміни, в які вони можуть виникнути; а також про симптоми, при яких потрібно терміново звертатися по медичну допомогу.