Аби не йти на уроки: у Полтаві школярка «розіграла спектакль» із тролейбусом

17.03.2021

Кондукторка кільцевого тролейбуса в Полтаві зухвало виштовхала малолітню школярку, яка на зупинці «Четверта поліклініка» намагалася зайти до салону, щоб доїхати до школи. Дівчинка не втримала рівноваги й упала на тротуар, сильно вдарившись головою об асфальт.

 

При цьому ніхто з дорослих не заступився за неї й не допоміг. Тим часом дитина отримала закриту черепно-мозкову травму, їй знадобилася госпіталізація, тому батьки звернулися до правоохоронних органів.

 

Поліція оперативно надіслала в тролейбусне управління листа з вимогою надати інформацію стосовно кондукторів, які працювали на маршруті у вказаний час. А родичі попросили через соцмережі обізватися можливих свідків.


Кілька днів полтавці бурхливо обговорювали цю моторошну подію, не підбираючи слів для характеристики кондукторки, яка дозволила зайти лише пенсіонерці, й байдужих пасажирів тролейбуса (на зупинці в цей час нікого не було).

 

А в тролейбусному управлінні тим часом провели власне розслідування інциденту. І з’ясували, що такої події... не було. Про це публічно заявив керівник комунального підприємства Євген Зайцев.


За його словами, в управління зі скаргою звернувся старший брат дівчинки, який, з її слів, описав кондукторку, що начебто грубо виштовхала його сестру. Та, мовляв, була в окулярах і червоній кофті. Дійсно, жінка, яка відповідає цьому опису, працювала того дня на вказаному маршруті.

 

Вона, звісно, все заперечувала. Установити істину допоміг запис із камери відеоспостереження, що встановлена на зупинці. Завдяки цьому був отриманий беззаперечний доказ невинуватості співробітниці тролейбусного управління.

 

Як видно на запису, школярка перебувала на зупинці 15 хвилин — з 08:04 до 08:19, однак навіть не намагалася сісти бодай в один із шести тролейбусів фірми «Богдан», що рухалися у той проміжок часу в бік школи дівчинки. Тобто ніякої штовханини не було і всю цю історію школяркака вигадала!


— Після цього я запросив до диспетчерської маму дівчинки, — каже Євген Зайцев. — Вона приїхала разом із поліцією. Звичайно, жінка була шокована побаченим на відеоматеріалах. Їй довелося вибачатися за вчинок доньки, яка, за її словами, ніколи раніше не брехала. Не знаю, що змусило дівчинку сказати того дня мамі неправду. Думаю, вони в родині розберуться.


А колектив тролейбусного управління цілих три дні лихоманило, адже з усіх боків на нього лився бруд. Євген Зайцев зізнається, що він весь час чекав скарг від небайдужих свідків, які неодмінно знайшлися б, якби дійсно сталося все так, як розписали родичі школярки. Однак їх не було. Адже не було й самого випадку.


10-річна дитина зізналася, що цю історію вона вигадала, аби не йти до школи.


Як повідомили в пресслужбі обласної поліції, факт травмування неповнолітньої не підтвердився.