«Греммі-20201»: Бейонсе отримала 28-у статуетку і стала рекордсменкою

17.03.2021
«Греммі-20201»: Бейонсе отримала 28-у статуетку і стала рекордсменкою

Бейонсе і Меган Піті.

Американська Національна академія мистецтва і науки звукозапису (NARAS) у камерній обстановці провела 63-тю церемонію вручення музичної премії «Греммі».

 

Захід пройшов у Лос-Анджелесі без глядачів на п’яти сценах, розташованих недалеко одна від одної.


У найбільш престижній номінації «Пісня року» перемогла композиція співачки H.E.R., присвячена загибелі темношкірого Джорджа Флойда під час жорстокого затримання поліцейськими.

 

У назві пісні I Can not Breathe («Я не можу дихати») звучать останні слова 46-річного афроамериканця перед смертю. Інцидент спровокував масові протести проти расизму і свавілля поліцейських у США під гаслом Black Lives Matter («Життя темношкірих значимі»).


Виконавиця Тейлор Свіфт отримала статуетку в другій за значимістю категорії «Альбом року» за свій восьмий диск Folklore. Раніше музичні критики відзначали, що ця платівка стала найкращою за всю кар’єру титулованої артистки.

 

Співачка Біллі Айліш перемогла в номінації «Кращий запис року» з піснею Everything I Wanted, яка була написана у співавторстві з її братом Фіннеасом О’Коннеллом.

 

Також 19-річна зірка отримала нагороду в номінації «Краща пісня, написана для візуальних медіа» за саундтрек до останнього фільму про суперагента Джеймса Бонда No time to die («Не час помирати»).

 

Айліш стала наймолодшою співачкою, яка записала пісню для бондіани. Вихід фільму вже кілька разів відкладався через пандемію і тепер запланований на осінь 2021 року.

 

На минулорічній церемонії Айліш була рекордсменкою за кількістю нагород — перемогла в п’яти категоріях.


Американська виконавиця Бейонсе оновила рекорд за кількістю перемог у номінаціях за всю історію премії «Греммі» серед жінок. Про це повідомляє телеканал CBS.

 

Так, у ході 63-ї церемонії співачка стала переможницею у номінаціях «Краще музичне відео» за кліп на пісню Brown Skin Girl, а також у категорії «Краща пісня в жанрі ритм-енд-блюз» за Black Parade.

 

Крім того, вона перемогла в номінації «Краща реп-пісня», виконавши трек Savage з виконавицею Megan Thee Stallion. Ця ж реперка, яку насправді звати Меган Піті, перемогла також у номінації «Кращий новий виконавець». Що ж до Бейонсе, то вона тепер має 28 статуеток премії «Греммі», побивши рекорд кантрі-співачки Елісон Краусс.


Статуетку категорії «Краще поп-виконання дуетом або групою» отримали Леді Гага та Аріана Гранде за пісню Rain on me. За «Кращий вокальний поп-альбом» нагороду взяла співачка Дуа Липа з платівкою Future Nostalgia.


Сенсацією церемонії стало те, що казахський діджей Іманбек Зейкенов став переможцем у номінації «Ремікс року». 20-річний музикант-самоук зробив ремікс на композицію Roses американського репера SAINt JHN.

 

Після виходу в мережу його трек зібрав більше 145 мільйонів переглядів на ютубі. На цей час музикант-самородок навчається в залізничному коледжі в Казахстані, але після здобуття «Греммі» можна перед­бачити, що надалі казахські поїзди поїдуть без нього.