Медичним амбулаторіям Черкащини передали автомобілів на суму майже 6 млн грн

16.03.2021
Медичним амбулаторіям Черкащини передали автомобілів на суму майже 6 млн грн

Новенькі автомобілі вже передали сільським громадам. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

У Черкасах медикам області передали новенькі легкові автомобілі. Відтепер вони «працюватимуть» у 12 сільських територіальних громадах Шевченкового краю.

 

Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаській обласній державній адміністрації.


За словами голови Черкаської ОДА Олександра Скічка, загальна вартість цих авто — 5 мільйонів 944 тисячi гривень. Ці автівки вже поїхали у Жашківський, Канівський, Лисянський, Уманський, Черкаський, Чорнобаївський райони. А до кінця березня ще в шести амбулаторіях області також будуть нові службові авто, які вже закуплені.


«Я прекрасно розумію, що таке автомобіль для сімейного лікаря в сільській місцевості. Тож у нашій області ми будуємо амбулаторії та поступово закуповуємо для них автомобілі», — говорить Олександр Скічко.

 

За його словами, у 2021 році для черкаської влади — у пріоритеті медична галузь. Область уже подавала кілька проєктів, які стосуються медицини в рамках фінансування ДФРР.


«Ми сподіваємося, що ці проєкти пройдуть, адже це стосується наших обласних закладів, зокрема обласної лікарні та обласного кардіологічного центру», — зазначає голова Черкаської ОДА. І додає, що завдяки програмі підтримки розвитку медицини на селі на Черкащині збудували 17 амбулаторій, у 5 лікарнях зробили капітальний ремонт, закупили 55 нових авто, почали активно застосовувати телемедицину.


«Поки що для нас передача таких машин — подія. А хотілося б, щоб це була норма. І всі територіальні громади, до найменших, мали хороші сучасні авто. Адже йдеться про порятунок людських життів та про комфорт наших лікарів», — підсумовує Олександр Скічко.