Врода поза віком: у Тернополі організували незвичайну фотовиставку

10.03.2021
Врода поза віком: у Тернополі організували незвичайну фотовиставку

Експозиція «Антиейджизм» місію свою виконала. (Фото Вілени ОРЛОВСЬКОЇ.)

Оригінальна виставка світлин у рамках проєкту «Антиейджизм» експонується у тернопільському Українському домі «Перемога».

 

Неординарна вона тим, що на великих, художніх, красивих та еротичних фото — не моделі, не зірки, не акторки і не бізнес-леді, а звичайні тернополянки, яким за 50.

 

А організував її, за підтримки Тернопільської міської ради, територіальний центр соціального обслуговування населення, добре відомий у місті великою кількістю цікавих і різнопланових заходів для людей поважного віку.

 

«Мета даного проєкту — намагання підкреслити красу жінки незалежно від її віку, — розповів під час відкриття директор Центру Віталій Хоркавий, — показати, що жінка і час — це різні речі. Бажаючих було дуже багато, тому ми проводили кастинг й обирали не обов’язково найкрасивіших, але обов’язково сміливих, які були готові доєднатися до проєкту».


Отже, моделями для фотомайстрині Вілени Орловської стали дев’ять сміливиць (здатних протистояти консервативним стереотипам), для кожної з яких професійні стилісти підібрали особливий образ.

 

Працювали з жінками не лише перукарі та візажисти, а й психологи. А вдало позувати перед фотокамерою більшості вчитися потреби вже й не було, бо минулого року вони вже брали участь у схожому проєкті «Краса елегантного віку».


Фотовиставка «Антиейджизм» привернула велику увагу. І навіть попри те, що в соцмережах отримала чималу дозу критики від тих, хто вважає, що голі ноги за 50 — це вже «не комільфо», місію свою виконала. Місію, спрямовану на протистояння дискримінації людей, зокрема жінок, на підставі їхнього віку в будь-якій сфері. Експозиція «Антиейджизм» місію свою виконала.