Не без проблем, але з перемогою: українські тенісисти ледь здолали скромну збірну Ізраїлю

10.03.2021
Не без проблем, але з перемогою: українські тенісисти ледь здолали скромну збірну Ізраїлю

Зумівши вилізти з ігрової ями, 35-річний Сергій Стаховський приніс переможне очко збірній України в матчі Кубка Девіса проти команди Ізраїлю. (Фото пресслужби ФТУ.)

Добре відома фраза про те, що «рахунок залишиться, а гра забудеться», стосується не тільки футболу.


Матч тенісної збірної України проти команди Ізраїлю в Першій групі Євро-Африканської зони Кубку Девіса також можна охарактеризувати цим влучним висловом.


До поєдинку з ізраїльськими тенісистами «синьо-жовті» підходили в статусі фаворита й вочевидь не готувалися до ігрових проблем. Однак команда, очолювана капітаном Андрієм Медведєвим, ледь не програла.


Після поразки в парному поєдинку українська збірна мусила відіграватися, перебуваючи за крок від домашнього фіаско.


Добре, що після невдало проведених одиночного та парного двобою ветеран української команди Сергій Стаховський знайшов у собі сили на вирішальну дуель.


«Україна була явним фаворитом, а маємо нічию», — казав після чотирьох зіграних поєдинків перший тенісист України Ілля Марченко.


Саме його впевнена гра першим номером до останнього моменту утримувала на плаву «синьо-жовтих». Утім вирішальне слово мав сказати Стаховський.


У заключному матчі українсько-ізраїльського протистояння Стаховський практично на одному диханні розібрався з молодим Ішаєм Оліелем — 6:4, 6:2 й подарував «синьо-жовтим» надію на участь в «плей-оф» Світової групи.


«Звісно, було хвилювання, що Стаховському забракне сил, адже в його діях проглядала втома. Однак він знову проявив спортивний подвиг, здобувши результат після двох поразок. Велика подяка за самовіддачу Іллі Марченку, котрому довелося боротися й із хвилюванням, і з фізичним дискомфортом. Однак саме він задав той переможний темп, який успішно й підхопив Стаховський», — зазначив Андрій Медведєв.


Після підсумкової перемоги Стах наголосив, що збірна України підтвердила свій статус фаворита, нехай і рахунок — 3:2 — не настільки показовий.


«Дуже радий, що у своєму третьому матчі почав грати в більш-менш хороший теніс. Виходив на корт і не мав упевненості у своїх силах, адже перші два матчі провів не на своєму рівні. Відчувалося, що перебуваю в якійсь прірві. Зрештою, добре, що вдалося з неї вилізти й здобути для збірної переможне очко», — наголосив Стаховський.


Свій наступний у Кубку Девіса поєдинок українські збірники проведуть у листопаді. До того часу чекатимуть завершення всіх протистоянь у Першій та Світовій групах турніру.


Залежно від їхніх підсумків стане зрозуміло, чи отримає збірна України право на пряму участь в «плей-оф» Світової групи, чи доведеться їй долати додатковий етап на шляху до нього.

ТАБЛО

Кубок Девіса. Перша група Євро-Африканської зони. Україна — Ізраїль — 3:2 (Марченко — Цукерман — 1:6, 6:3, 6:2; Стаховський — Лешем — 3:6, 6:3, 2:6; Стаховський /Молчанов — Ерліх /Цукерман — 4:6, 6:4, 3:6; Марченко — Лешем — 6:3, 6:2; Стаховський — Оліель — 6:4, 6:2).