На Черкащині ділки виробили підпільного алкоголю на понад два мільйони

02.03.2021

На Черкащині співробітники СБУ викрили підпільне виробництво оптових партій контрафактної підакцизної продукції сумнівної якості.

 

Як повідомляє «Україні молодій» Катерина Дрога з обласного управління СБУ, під час обшуків у ділків виявлено понад 10 тонн підготовленого до продажу сурогату на більш ніж два мільйони гривень за тіньовими розцінками.


«За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організували два комерсанти з Черкащини. На території складських приміщень вони облаштували кілька підпільних цехів iз виробництва фальсифікованого алкоголю з сировини невідомого походження», — розповідає пані Катерина.

 

За її словами, готовий «товар» ділки реалізовували під виглядом продукції відомих марок у різні регіони. Своїх клієнтів вони підшукували через інтернет та особисто доправляли контрафактний товар замовникам.


У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

Заходи з викриття правопорушення проводили спільно з черкаським обласним управлінням Держ­авної фіскальної служби за процесуального керівництва обласної прокуратури.