На Черкащині зловмисники хотіли вивезти за кордон цінну деревину на 300 тисяч євро

26.02.2021
На Черкащині зловмисники хотіли вивезти за кордон цінну деревину на 300 тисяч євро

Правоохоронці заблокували незаконне вивезення оптових партій деревини цінних порід до однієї з європейських країн. (ФОТО надане пресслужбою СБУ в Черкаській області.)

На Черкащині співробітники Служби безпеки України заблокували незаконне вивезення оптових партій деревини цінних порід до однієї з європейських країн на 300 тисяч євро.


Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога з обласного управління СБУ в Черкаській області, оборудку організувала приватна підприємиця з Черкащини, яка має меблевий бізнес.


«Встановлено, що вона уклала контракт на 300 тисяч євро із закордонною компанією на поставку пиломатеріалів листвяних порід дерев. Під виглядом інших видів деревини вона планувала продаж акації, яка в Україні заборонена до експорту», — розповідає пані Катерина.


За її словами, лісопродукцію підприємиця закуповувала вроздріб у місцевих комерсантів. Аби приховати нелегальний експорт, вона вносила до митної документації недостовірні відомості щодо виду деревини.


Оперативники спецслужби затримали вантажівку з деревиною під час процедури оформлення вантажу на посту «Черкаси-центральний». Під час огляду транспортного засобу правоохоронці виявили вантаж цінних порід, що був прихований під задекларованою деревиною. Слідчі органів безпеки розпочали провадження за ч. 2 ст. 201-1 Кримінального кодексу України.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторці незаконних трансферів про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної оборудки.


Викриття незаконної діяльності проводилось під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.