Італійці — в провалі: тріо англійських клубів досягли максимального результату на старті «плей-оф» Суперліги

26.02.2021
Італійці — в провалі: тріо англійських клубів досягли максимального результату на старті «плей-оф» Суперліги

У першому матчі 1/8 фіналу ЛЧ «Манчестер Сіті» в Будапешті впевнено переграв «Боруссію» з Менхенгладбаха. (Фото з сайта football.ua.)

Обидва вітчизняні футбольні флагмани другу частину євросезону розпочали в Лізі Європи, куди вилетіли з головного клубного турніру Старого світу.

 

Водночас боротьбу за Кубок чемпіонів продовжують три колективи з українськими повпредами у своєму складі.


А волею жеребу і «Манчестер Сіті», за котрий виступає Олександр Зінченко, й «Аталанта», кольори котрої захищають Руслан Маліновський з ексгірником Віктором Коваленком, в 1/8 фіналу ЛЧ грають з командами, які за бортом «плей-оф» залишили донецький «Шахтар».


На етапі групового турніру «Боруссія» із Менгенгладбаха переграла чемпіона України з непристойним рахунком — 10:0. У протистоянні «на виліт» з англійським віцечемпіоном представник німецької бундесліги не виглядає настільки ж потужно, як у дуелях iз «гірниками». Перший поєдинок 1/8 фіналу «біло-чорні» програли з різницею у два м’ячі.


Після гри очільник «МС» Хосеп Гвардіола лише й нарікав, що його підопічні реалізували малу кількість голевих нагод. При цьому український легіонер «городян» Зінченко весь матч провів на лаві запасних.


Зазначимо, що цей поєдинок мав для «Боруссії» статус домашнього, але через коронавірусні обмеження, введені німецьким урядом, котрий заборонив в’їзд у ФРН iз країн, де виявлені нові мутації коронавірусу, приймати «МС» їй довелося на нейтральному полі — в Будапешті.

 

До слова, в аналогічну ситуацію потрапив й інший представник німецької бундесліги — «Лейпциг», який тижнем раніше на тій же «Пушкаш Арені» програв «Ліверпулю» — 0:2.


Водночас дві інші команди з Німеччини — «Баварія» й «Боруссія» з Дортмунда — свій лігочемпіонський сезон поновили гостьовими поєдинками проти італійського «Лаціо» та іспанської «Севільї» відповідно. І в цих двобоях вони результативною та переможною грою підтвердили свій сіяний статус.


Італійська «Аталанта» проводить лише свій другий сезон у Лізі чемпіонів. Утім, як і торік, бергамаски знову змагаються у «плей-оф» Суперліги. Щоправда, повторити торішній успіх і зіграти в чвертьфіналі «лігочемпіонського» турніру їм буде значно важче.

 

Після домашньої поразки мадридському «Реалу» шанси «Аталанти» на подолання першого бар’єра «плей-оф» відчутно впали. Утім новачок команди з Бергамо Віктор Коваленко, захищаючи наприкінці 2020 року ще кольори «Шахтаря», двічі перемагав іменитого суперника, і вочевидь має чим поділитися зі своїми новими партнерами.


Зіграти на максимумі у першому матчі «чорно-сині» не змогли, оскільки вже на 17-й хвилині матчу залишилися в меншості. Проте, без сумніву, в Мадриді підопічні Гасперіні прагнутимуть виправити ситуацію.

 

Тоді, можливо, значно більше ігрового часу зможе отримати й півзахисник бергамасків Маліновський, який у першому матчі з’явився на полі лише на 86-й хвилині. Щодо ігрової долі українського воротаря «Реалу» Андрія Луніна, то йому весь час доводиться перебувати в тіні бельгійця Тібо Куртуа.


Зауважимо, що «Реал» виявився єдиним колективом з Іспанії, котрий не програв свій перший поєдинок 1/8 фіналу ЛЧ-2020/2021. А от італійським клубам на старті «плей-оф» Суперліги взагалі не пощастило, три матчі — три фіаско.


Найбільш успішними в цьо­му плані виявилися представники англійського футболу: всі вони («МС», «Ліверпуль» та «Челсі») зробили впевнені кроки до чвертьфіналу ЛЧ.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. «Аталанта» (Італія) — «Реал» (Іспанія) — 0:1, «Боруссія» (М, Німеччина) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 0:2, «Атлетико» (Іспанія) — «Челсі» (Англія) — 0:1, «Лаціо» (Італія) — «Баварія» (Німеччина) — 1:4, «Порту» (Португалія) — «Ювентус» (Італія) — 2:1, «Севілья» (Іспанія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 2:3, «Барселона» (Іспанія) — «ПСЖ» (Франція) — 1:4, «Лейпциг» (Німеччина) — «Ліверпуль» (Англія) — 0:2.