Батарей немає: сонячну Грецію накрив сніг і морози

17.02.2021
Батарей немає: сонячну Грецію накрив сніг і морози

Афіни під снігом.

Хвиля холоду обрушилася на Грецію на минулих вихідних і знизила температуру в Афінах iз +20 градусів Цельсія, як це було в п’ятницю, до значно нижче нуля, у місті падає сильний сніг, повідомляє «Ассошiейтед Пресс».


Агенція зазначає, що міська влада звернулася до громадян iз проханням обмежити виїзди на власних авто, а головну магістраль на північ від Афін було закрито через снігопад.


Температура в районі Козані на півночі Греції опустилася до мінус 20 градусів Цельсія, а на грецьких островах зафіксували штормовий вітер, який у поривах сягав 118 кілометрів на годину.

 

«Ассошiейтед Пресс» повідомляє, що на найближчі дні оголошено про сильний снігопад для центральної, південної та східної Греції, включно з Афінами та островом Крит.


Хоча сніг часто зустрічається на грецькій півночі та в горах узимку, на південних островах та в столиці Греції Афінах, за даними агенції, це винятково рідкісне явище. З огляду на теплий клімат, у Греції в житлових будинках відсутнє опалення, тому в ці дні населення рятується від холоду як може.

 

Впродовж останніх кількох днів Агенція ООН iз питань біженців розіслала обігрівачі до таборів мігрантів по всій країні, де мерзнуть десятки тисяч шукачів кращого життя.


Грецька агенція цивільного захисту попередила про «продовження небезпечних погодних умов», оскільки сильний вітер паралізував узбережжя, змусивши зупинити поромні сполучення, що з’єднують Афіни з Егейськими островами Греції.

 

Деякі села на острові Евія поблизу Афін зазнали відключень електроенергії. На острові Лесбос, де в даний час проживають понад 6 тис. мігрантів, «у таборі нікому ніщо не загрожує», запевнив журналістів секретар служби притулку Манос Логотетіс.