Голодні, в холоді і бруді: на Тернопільщині мати залишила немовлят напризволящі

17.02.2021

Співробітники служби у справах дітей Бережанської міської ради разом iз правоохоронцями виявили в холодному та брудному приміщенні без батьківського догляду, без їжі і майже без одягу двох маленьких хлопчиків (одного та двох років).

 

Як повідомляє відділ комунікації Тернопільської обласної поліції, цьому передувало те, що до наряду поліцейських на одній iз бережанських вулиць підійшов чоловік і попросив допомоги — мовляв, співмешканка залишила на нього й свою матір, що зловживає спиртним, двох маленьких дітей, а сама вже майже тиждень не з’являється.


Малюків доставили в педіатричне відділення Бережанської центральної лікарні, де медики діагностували в них переохолодження й анемію та зробили висновок про необхідність медикаментозного лікування.

 

Завдяки сприянню міської ради та небайдужих громадян на перших порах їх забезпечено одягом, взуттям, необхідними ліками та харчуванням. Заклик про подальшу допомогу поширено в соцмережах.


До матері дітей, якщо її можна так назвати, поліцейським вдалося додзвонитися, однак вона лише дала зрозуміти, що... доля синів її не турбує. Тож зараз вирішують питання про позбавлення жінки батьківських прав i подальше прилаштування братиків у нормальні умови.