Бив дружину, вбив дитину: за навмисне вбивство немовляти садист з Полтавщини сяде на 13 років

17.02.2021

22-річний мешканець села Вовчик Лубенського району Полтавської області К. наступні 13 років проведе у місцях позбавлення волі.

 

Таке рішення ухвалив на днях Хорольський районний суд, який розглянув кримінальне провадження, порушене проти нього за навмисне вбивство свого шестимісячного сина.

 

Чоловік власної провини не ви­знав і в ході судового процесу відстоював версію, що не хотів заподіяти дитині смерті.

 

Мовляв, узяв немовля, яке розплакалося, на руки й ненароком його впустив. Піднявши з підлоги, поклав на крісло, а що було далі, не пам’ятає, бо заснув.

   
Хоча зібрані слідчими докази свідчать про протилежне.


Згідно з матеріалами справи, 4 листопада 2019 року К. святкував день народження свого товариша в місцевому магазині.

 

Повернувшись додому близько 21-ї години й не заставши в помешканні дружини, він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, холоднокровно вбив свого піврічного сина, завдавши йому дев’ять ударів кулаком у голову.

 

Як установила судмедекспертиза, малюк помер у результаті закритої черепно-мозкової травми з переломом кісток склепіння та основи черепа, що супроводжувалося крововиливами під оболонку та речовину головного мозку.


Зі слів 21-річної матері загиблого малюка, в той момент, коли сталося непоправне, її дійсно не було вдома, оскільки вона побігла до магазину, щоб забрати автомобіль, залишений там п’яним чоловіком.

 

А коли повернулася, побачила, що він спить на ліжку, а син лежить у візочку з посинілим обличчям. Жінка одразу ж покликала на допомогу сусіда, який працював фельдшером, однак той уже нічого вдіяти не міг — малюк помер ще до того.


Страшна новина шокувала мешканців Вовчика. У селі говорять, що молодий батько обожнював своїх двох синів (старшому на момент трагедії було близько двох років). Часто гуляв із ними, ні в чому не відмовляв.

 

Родина була всім забезпечена, діти росли здоровими і доглянутими. Проте багатьом було відомо, що глава сім’ї інколи прикладався до чарки, а, напившись, ставав некерованим. Через це подружжя сварилося.

 

За кілька місяців до трагедії, свідчила сільський голова Ольга Козловська, на свій день народження він так «набрався», що сусіди родини з багатоквартирного будинку зателефонували їй і попросили знайти управу на дебошира, бо він бив дружину.

 

Однак потерпіла, коли приїхав наряд поліції, відмовилася від претензій до чоловіка. З тих пір родина заборонила сусідам втручатися в їхнє особисте життя.

 

Але в той вечір, за показами сусідів, за дверима квартири молодого подружжя було тихо. І лише коли сталося непоправне, нещасна мати закричала на весь будинок...